Небојша Граховац, голман Борца: Тимска игра донијела успјех

Дарко Драгичевић
Небојша Граховац, голман Борца: Тимска игра донијела успјех

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца остварили су прву побједу на гостовањима у новој сезони. Екипа Ирфана Смајлагића савладала је у дербију добојску Слогу 33:29 и тако запосјела лидерску позицију са утакмицом више у односу на ривале.

Бањалучане је ка побједи водио искусни голман Небојша Граховац. Наиме, он је у периоду кад је домаћи тим пришао на два гола заостатак (24:26) имао неколико одбрана и омогућио је својим саиграчима да се опет одлијепе, те преломе меч. Граховац истиче да је ово тимска побједа.

- Контролисали смо меч од старта и имали значајну предност у току утакмице. Најважније је да смо остварили прву побједу на гостовањима што ће нам донијети додатно самопоуздање за наставак такмичења и сад ће бити лакше играти. Истина, било је осцилација током меча, али то је нормално јер смо нова екипа која се још уиграва. За нас је најбитније да је примјетан напредак кроз сваки меч, да играмо све боље. Пресудила је наша ширина у играчком кадру гдје је сваки рукометаш који је добио шансу дао допринос у коначном резултату. Кроз ту тимску игру ће увијек изаћи други јунак на мечу. Њежић је тако дао гол кад се ломило, други су били добри у одбрани, тако да је најважније да смо освојили бодове - истакао је Граховац.

За Борац се серија дербија наставља већ у петак кад им у госте долази Слобода из Тузле. Овај тим води бивши тренер црвено-плавих Мирко Микић, а ту је и неколико бивших играча Бањалучана.

- Слобода је у нову сезону ушла са великим амбицијама и највећим буџетом, али су имали проблема на отварању. Сигурно посједују добар квалитет. Генерално уз уважавање свих ривала ми смо ти који се питају у Борику и то смо навели и пред старт такмичења. Гледамо само себе, свој тим и како да додатно напредујемо и онда се у лиги БиХ на свом паркету не плашимо ниједног ривала. Тако ће бити и против Слободе, гдје ћемо жељети да овјеримо ове бодове из дербија против Слоге - додао је голман Борца.

Најзаслужнији за побједу Бањалучана уз голмана Граховца, били су бивши члан добојског тима Владан Ђурђевић са 14 голова.

У редовима Слоге голман Милутин Богдановић одбранио је 11 шутева гостију. Најефикаснији су били Душан Миличевић са девет и Станко Станковић са шест голова.

Леотару бодови

Резултати 7. кола: Чапљина – Криваја 23:28, Извиђач – Грачаница 34:32, Горажде – Леотар 27:29, Слога – Борац 29:33, Коњух – Херцеговина 27:25, Маглај – Вогошћа 28:33. Пласман: Борац 10, Леотар 10, Грачаница 9, Извиђач 9, Коњух 9, Криваја 9, Слога 8, Вогошћа 8, Маглај 6, Слобода 5, Горажде 5, Херцеговина 2, Чапљина 2, Челик -1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана