НБА: Вориорси направили брејк против Мемфиса

ГС
Foto: Танјуг

МЕМФИС- Кошаркаши Голден Стејта савладали су Мемфис у "Федекс Форуму" резултатом 117:116 у првом мечу друге рунде плеј-офа.

Гризлиси су током треће дионице изгубили предност коју су имали током већег дијела меча, те су Вориорси у посљедњу дионицу ушли са поеном предности који су убрзо надоградили серијом 9:0 и првом двоцифреном предношћу екипе Стива Кера.

Таман кад су сви мислили да је крај, домаћи тим је кренуо у своју, идентичну серију оној коју је направила екипа из Сан Франциска и вратили меч у резултатску неизвјесност.

Повео је Мемфис са 116:114 након што је поентирао Брендон Кларк, а на другој страни је, након много перипетије одговорио Клеј Томспон тројком за вођство гостију. На крају је трагичар био Џа Морент који је изгубио лопту у одлучујућем нападу, а и каснила је екипа Тејлора Џенкинса са фаулом у наредном посједу Вориорса. Тачније два пута се каснило јер са првим нису изашли из бонуса и тек на скоро седам секунди до краја су Томпсона послали на линију за слободна бацања.

Тек је ту наступила драма. Након што је бек Голден Стејта промашио оба слободна бацања, арбитри су досудили "мртву" лопту. Виши у скоку од Вигинса је био Џексон што је створило прилику да Гризлиси имају шут за побједу.

На нешто више од три секунде до краја позвали су тајм-аут и исцртали посљедњу акцију. Лопта је ишла на Морента који је кренуо на улаз, али лош је био угао за његов покушај.

Вориорси су стигли до побједе упркос томе што је у раној фази меча искључен Дрејмонд Грин због другог неспортског фаула на мечу.

Најефикаснији код Мемфиса је био Џа Морент са 34 поена (14/31) уз девет скокова и 10 асистенција. Поен мање уз 10 скокова је додао Џерен Џексон. Двоцифрени су било још Деантони Мелтон са 14, односно Брендон Кларк са 12 поена.

Код Голден Стејта се истакао Џордан Пул са 31 поеном, девет асистенција и осам скокова. Стеф Кари је додао 24, Ендру Вигинс 17, а двоцифрен је био још само Клеј Томпсон са 15 поена.

Наредни меч игра се у ноћи између уторка и сриједе од 3:30 по средњеевропском времену, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана