НБА Ол- стар: Побједник у закуцавањима играч који не игра у НБА лиги ФОТО, ВИДЕО

Агенције
Foto: Танјуг/АП

СОЛТ ЛЕЈК СИТИ - НБА Ол-стар почео је спектакуларно, а ноћас смо добили и побједнике атрактивних такмичења најјаче лиге свијета.

Вече је обиљежио Мек Мекланг, кошаркаш који и не игра у НБА лиги, али је постао побједник НБА такмичења у закуцавањима на ОЛ-стар викенду у Солт Лејк Ситију.

Најбоље вјештине показала је екипа „Џез“, коју су чинили кошаркаши Јуте, Џордан Кларксон, Вокер Кеслер и Колин Секстон. Надвисили су тим "Рукс", који чине Паоло Банкеро (Орландо), Џејден Ајви (Детроит) и Џабари Смит Џуниор (Хјустон), односно тим "Адетокумбови", који чине браћа Јанис, Танасис (Милвоки) и Алекс (Висконсин Херд).

У такмичењу у тројкама, бриљирао је Демијан Лилард - имао је 26 поена у првој и финалној рунди.

Лидер Портланда није био и најефикаснији, у првој рунди је Тајрис Халибуртон (Индијана) имао 31 поен, али није био ни близу тога у финалном шутирању (17).

У финалу се још нашао и његов саиграч из Пејсерса Бади Хилд, са 23, па 25 поена. Без финала су редом остајали Јутин Лаури Марканен, Џејсон Тејтум из Бостона (по 20), Тајлер Хиро из Мајамија (18), Џулијус Рендл из Никса (13), Кевин Ертер из Кингса (8).

У закуцавањима, Мек Мекланг из Филаделфије "одувао" је конкуренцију са 99.8 и 100 у финалу.

Адут Пеликанса Треј Марфи имао је 96, па 98, али је било претешко стићи Меково савршенство. Актери су били још Јерихо Симс из Никса са 95.4 и Кењон Мартин Џуниор са 93.2, што није било довољно за финале.

Мекланг је иначе 24-годишњи момак који је добио шансу да потпише за Филаделфију 20202. године, али се придружио тиму Џи лиге, Делавер Блу Коутсима. Прихватио је радо позив за такмичење у закуцавањима и није погријешио, исписао је историју као први играч Џи лиге који је учествовао на овом догађају.

Није ни НБА лига погријешила са овим позивом - показао је невјероватну посвећеност у осмишљању закуцавања и свако је извео из првог покушаја.

 

Mac McClung has the highest field goal percentage in dunk contest history: 100% FG. First ever with 3 straight 50s. Not bad for someone who’s never dunked in an NBA game. pic.twitter.com/vKr8gcdK38

— Chris Palmer (@ChrisPalmerNBA) February 19, 2023

 

Тренутно је члан Делавер блу котса, а прије четири дана је потписао двосмјерни уговор са Филаделфија севентисиксерсима чији је дрес носио на такмичењу у закуцавањима.

Мекланг је иначе одиграо само четири НБА утакмице, имао је покушаје да се пробије у Лејкерсима и Вориорсима, који су га звали својевремено у камп. И сам Мекланг је признао да му је неопходно да побољша вођење лопте и дириговање игром, како би пришао најјачој лиги. Плејмејкерске вештине ипак су засјењене овим закуцавањима, а сам Мекланг је постао јутјуб сензација још давно, захваљујући средњошколским потезима.

Све то било је довољно да НБА лига препозна потенцијал за овај шоу. Од почетка је "купио" публику када је закуцао преко двојице пријатеља, као и жири у саставу Џамал Крофорд, Лиса Лесли, Карл Малоун, Харолд Мајнер, Доминик Вилкинс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана