НБА: Нестварни Дончић херој Даласа ВИДЕО

ГС
Foto: Танјуг/АП

Далас Маверикси су у ноћи иза нас савладали Лос Анђелес Лејкерсе послије два продужетка резултатом 119:115.

У некадашњем "Стејплсу", Далас Маверикси извојевали су велику побједу над Лос Анђелес Лејкерсима.

Херој тог тријумфа био је нико други до Лука Дончић који је меч завршио са 35 поена, 14 скокова, 13 асистенција, уз 14 од 28 из игре од чега су четири биле тројке.

Ово је био Дончићев 56. трипл-дабл у каријери али је много битније што је тројкама из тешких позиција својој екипи обезбиједио оба продужетка, а тамо и велику побједу.

Маверикси су фантастично отворили овај меч и прву четвртину добили са 36:22 ставивши се у веома добру позицију за побједу на гостовању која би им веома лијепо дошла послије два везана пораза, преноси Б92.

Мало су се Лејкерси тргли у другом кварталу и успјели да спусте разлику на 11, што је и те како било позитивно јер је предност Даласа у једном моменту износила 19 разлике па се чинило да ће "одувати" тим из Калифорније.

Ипак, Расел Вестбрук то није дозволио, а фантастичан је био и Леброн Џејмс, док су Брајант и Габријел на моменте успијевали да одговоре расположеном Вуду.

Миц по миц и добили смо егал утакмицу. Лејкерси се спуштају на три поена заостатка пред почетак четврте четвртине, а тамо кошем Вестбрука и бацањем Кендрика Нана долазе и до вођства, 87:86.

Хала је "прокључала", а Вестбрук је кошем за 101:98 донио много радости и многи су мислили побједу, да би Лука Дончић у посљедњим моментима изборио продужетак.

У првом продужетку видјели смо умало и инцидент послије једног дуела Дончића и Вестбрука, али су се судије и други кошаркаши одмах умијешали и никаквих ружних сцена није било.

Није баш било немогуће очекивати окршај двојице "лајаваца из сјенке" какви су Лука Дончић и Расел Вестбрук, поготово када је утакмица оволико напета и неизвјесна.

Имали су Лејкерси све у својим рукама, могли и до побједе, али се поново појавио Лука Дончић који је тројком у посљедњим моментима изборио и други продужетак.

Тај дио меча је потпуно припао Мавериксима, па су поенима Дончића, Булока и Динвидија завршили посао.

Са 35 поена је најефикаснији био Лука Дончић, а 24 уз 14 скокова уписао је Кристијан Вуд, док је 22 и 8 скокова имао Тим Хардавеј Џуниор, а Спенсер Динвиди је постигао 17 поена.

У редовима Лејкерса, најефикаснији је био Расел Вестбрук са 28 поена, 7 скокова и 5 асистенција, а сјајни Леброн Џејмс је уписао 24 уз 16 скокова и 9 асистенција, 14 је имао Вењен Габријел, 12 Кендрик Нан и 11 Томас Брајант.

НБА, резултати:

Филаделфија – Оклахома 114:133
Бруклин – Бостон 98:109
Мајами – Милвоки 108:102
Торонто – Шарлот 124:114
Портланд – Кливленд 113:119
ЛА Лејкерс – Далас 115:119

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана