НБА центар тврди да му је глава уцијењена на пола милиона евра

ГС
НБА центар тврди да му је глава уцијењена на пола милиона евра

ЊУЈОРК - Енес Кантер налази се на листи најтраженијих људи у Турској и његова глава уцијењена је на 500.000 евра (око 10 милиона турских лира), тврди амерички портал “Њујорк пост” који је пренио ријечи познатог НБА кошаркаша који је познатији по контроверзама него по игри.

Од фебруара 2022. године је без тима и један од главних разлога због ког екипе не желе да га доведу јесу његове политичке изјаве.

Турски центар истиче открио је у разговору за овај портал да је „његова глава због говора против предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана уцијењена“ и да је „Министарство унутрашњих послова објавило ову награду за све оне који могу да га доведу у Турску да му се тамо суди“. Он већ дуго није ушао у домовину.

-Ово је сада постало много опасно. Прије ове уцјене безбједносне агенције Турске јуриле су људе који су на листи терориста, сада ће многи да се укључе јер желе новац. Због тога што имам своју платформу и што када кажем нешто онда се то прошири, људи у Турској то мрзе. Уморли су се од слушања и сада раде све што могу да би ме ућуткали – тврди Кантер.

Он је промијенио презиме у Фридом (Слобода) и својим изјавама и говорима против Турске изазвао је бијес многих.

-Под сталном сам заштитом и у сталном сам контакту са органима реда у Америци, као и са ФБИ. Осећам потребу да јавно причам о свему овоме, јер нисам једини који се нашао на тој листи терориста без разлога. Постоји много активиста, спортиста и људи који су на тој листи, а који нису тако познати као ја. Они су много лакше мете од мене и сами су у овоме – рекао је Кантер и поручио да планира да тужи и НБА лигу.

-Чекам право вријеме за то -  закључио је Кантер који тврди да га тимови из НБА не зову само зато што говори јавно о оваквим проблемима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана