Навијачи Партизана добили упозорење од челника клуба пред гостовање у Милану

ГС
Foto: КК Партизан

Кошаркашки клуб Партизан огласио се саопштењем и својим навијачима послао упозорење пред гостовање Олимпији у Милану.

Црно-бијели ће у петак од 20.30 играти у “Медиоланум форуму” меч 28. кола Евролиге.

Из Партизана су нагласили да се налазе под лупом Евролиге и да би сваки инцидент могао да утиче на драстичне казне за наредне мечеве на домаћем паркету, у преосталом лигашком дијелу елитног такмичења.

– Гдје год ти да играш ту су твоји Гробари…“! Ови стихови, одзвањају у главама свих који су икада обукли црно-бијели дрес и часно се за њега борили широм Европе. Без обзира на то да ли је одлазак на гостовање организован од стране Клуба или не, навијачи Партизана су увијек проналазили начин да буду уз црно-бијели тим и да га подржавају гдје год да игра! Позитивне емоције које стижу са трибина, одувијек су биле покретачка снага играча на терену, неријетко и пресудан фактор између побједе и пораза. Захвалност за љубав, вјероватно никада неће бити на прави начин исказана ријечима, јер толико пута описиван однос је јако тешко преводив за оне који нису били привилеговани да га осјете.

Ипак, снажне емоције су често пут ка нечему што може нанијети штету. И ове сезоне, на неколико утакмица одиграних у иностранству, догађали су се изоловани инциденти, почињени од стране неодговорних појединаца. Због тога, КК Партизан се налази под лупом Евролиге, и сваки наредни изгред може донијети забрану уласка у дворану за навијаче црно-бијелих на гостујућим теренима. На овај начин, тим Партизана би могао остати ускраћен за подршку у одсудним биткама за пласман у наредну рунду такмичења против Барселоне или Албе.

Због тога, али и због жеље да се о навијачима Партизана прича само у суперлативима, Клуб апелује на свијест свих људи који су купили улазнице за утакмицу Олимпија Милано – Партизан и који ће се у петак, осмог марта, наћи у миланској дворани Форум. Веома је важно придржавати се инструкција локалних снага безбједности, уз спортско и витешко навијање, без икаквог вербалног или физичког испада. Такође, Партизан позива све навијаче да у дворану не долазе без улазница и да у случају да не посједују улазнице, не покушавају да пронађу било какве алтернативне начине за присуство на утакмици.

Као што сте били небројено пута до сада, будите нам додатна снага у једној од најважнијих утакмица сезоне! Заједно до побједе! -стоји у саопштењу Партизана, а преноси Б92.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана