Навијаче који иду на Свјетско првенство у Катар упозорили да се не држе за руке у јавности

ГС
Илустрација
Foto: Твитер | Илустрација

Навијачи који путују на Свјетско првенство овог мјесеца морају водити рачуна о катарској култури, упозорила је полиција.

Најновији савјет Министарства спољних послова за више од 3.000 навијача Енглеске који планирају пут у ову заљевску државу је да се нико од њих не смије држати за руке у јавности, чак ни с партнером супротног пола.

Међутим, док ће 15 специјалних британских полицајаца дјеловати као тампон између навијача и потенцијално претјерано ревних локалних снага у покушају деескалације проблема, навијачи су позвани да избјегавају провоцирати катарске власти.

Катар је повукао додатну полицију из Турске и Пакистана како би помогли у контроли Свјетског првенства.

"Наши полицајци ће бити тамо да се покушају укључити и смирити ствари ако буде потребно. Ми нисмо морална полиција и нећемо говорити људима да не протестују. То је проблем локалаца. Само се желимо бринути о навијачима. Задње што желимо је да неко ненамјерно изазове увреду па ако видимо да постоји нешто што би могло узроковати проблем, можемо отићи и покушати деескалирати ситуацију", рекао је главни полицајац Чешира Марк Робертс, иначе најбољи британски фудбалски полицајац.

Подсјетимо, Енглеска и Велс су обећали да ће носити траку "One Love" у Катару, иако ФИФА још мора дати допуштење, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана