Наш поглед срцем: Mozzart донирао 750.000 КМ у племените сврхе

Mozzart
Foto: Mozzart

Током празника дијеле се поклони, али у компанији Mozzart даривање траје током цијеле године. Регионални лидер у приређивању игара на срећу у 2023. наставио је свој друштвено одговорни рад кроз подршку спорту, култури, умјетности, образовању, талентима, хуманитарним удружењима. Залагали су се за родну равноправност, отварали нове спортске терене широм БиХ. Тако су од почетка године у друштвено одговорне сврхе донирали више од 750.000 КМ, показујући велико срце и тиме оправдали слоган „Наш поглед срцем".

Фудбал, кошарка, рукомет, одбојка, скијање, пливање, борилачки спортови, атлетика, није важно- гдје год су присутни љубав и посвећеност према спорту, ту је и Mozzart. И ове године били су вјерни навијач спортских клубова широм БиХ. Подршку су им пружили кроз бројна спонзорства, новчане и донације опреме, а они су узвратили сјајним спортским резултатима, чиме су оправдали слоган „Буди побједник"!

Mozzart је ове године био веома посвећен младим надама кроз акцију „Стипендирање талената". Међу одабранима нашло се пет младих спортиста. Нови Mozzartови стипендисти постали су успјешна пливачица Лана Пудар, бацачица кугле Канита Брка, хрвач Аффан Смајић, тенисерка Теа Ковачевић и стонотенисер Харис Еминовић. Указано повјерење оправдали су сјајним резултатима, па ће Mozzart наставити да их подржава и наредне године.

Посебан акценат и ове године у Mozzartу су ставили на борбу за родну равноправност. Кроз акцију „Стоп насиљу на женама у БиХ" уручили су робне и новчане донације Сигурним кућама у Бањалуци, Мостару, Бијељини, Бихаћу, те Прихватном центру у Јајцу, а акцију је подржао чувени фудбалер Сенијад Ибричић.

Нова спортска игралишта, опремљена по свјетским стандардима, добили су становници Бијељине, Јабланице и Мостара. Нови Mozzart терен у Јабланици посвећен је Мирзи Телетовићу, НБА асу, поријеклом из овог града. Нове оазе за игру под кошевима обрадовале су бројне љубитеље кошарке у Бијељини и Мостару који сада имају ново мјесто за тренинге и такмичења.

Када је друштвена одговорност тема на филмском платну или даскама које живот значе, Mozzart је у главној улози. И ове године су подржали два највећа културна догађаја у нашој земљи. Другу годину заредом, стали су на црвени тепих уз елиту из свијета филма на Сарајево филм фестивалу. Трећи пут су из првих редова пратили сјајне бравуре позоришних трупа из земље и региона на ЏЏВ Театар фесту „Петар Кочић" у Народном позоришту Републике Српске.

Као и претходних година, помоћ је стигла на адресе многих институција, организација, удружења и појединаца. Опрема са знаком „М" уручена је бројним спортским клубовима. Нове књиге, уређаји, спортска опрема и реквизити стигли у многе школе и на факултете. На адресу јавне кухиње за бебе у Братунцу стигло је 1.000 кашица за најмлађе. На хуманитарној аукцији за 15.000 КМ купили су потписани рекет Новака Ђоковића, а новац је усмјерен Удружењу Помози.ба

За спортске клубове навијали су и ове године кроз традиционалну акцију „Нови дресови за нове шампионе" којом су обрадовали велики број спортских колектива широм БиХ.

Кроз донације и спонзорства подржали су многа хуманитарна такмичења у свим врстама спортова, а ова спортска, племенита мисија била је више него успјешна јер је сав приход прослијеђен у хуманитарне сврхе. Укључили су се и у борбу за оздрављење бројних наших суграђана уплатом новчаних донација.

Племенити кладиоци наставили су и ове године да типују на хуманост. У традиционалној акцији „Хуманитарни тикет у подне", познате личности састављале су тикете, а Mozzart донирао улог. Износе са добитних тикета прослиједили су на адресе бројних хуманитарних организација и удружења широм наше земље.

Да је за велике резултате понекад потребан само мали вјетар у леђа, Mozzart је доказао и ове године. Постали су поносни спонзор ФК Борац, ФК Напријед и РК Младост из Бањалуке, Кошаркашког савеза БиХ, стали су и уз Академски пливачки клуб „22. април", раме уз раме са свјетском, а нашом Ланом Пудар. Захваљујући алпинисти Томиславу Цвитанушићу, који је освојио Монт Еверест, Mozzart се попео на врх свијета.

Друштвено одговорни рад у овој години заокружили су куповином колача из радионице „Укијева чоколадна бајка" у Прњавору и тиме уљепшали одрастање дјечаку Укију који има један од најрјеђих синдрома на свијету- "Де Груцхијев". Куповином честитики омогућили су срећно дјетињство и за 159 дјечака и дјевојчица који одрастају у СОС Дјечијим селима у Сарајеву и Грачаници. Овим поклонима, запослени у Mozzartу обрадовали су једни друге, а како је протекло племенито даривање, погледајте у видеу:

 

 

Од дана оснивања, компанија Mozzart опредијељена је да улаже у заједницу у којој послује кроз бројне друштвено одговорне акције. За њих не постоје границе када је у питању помоћ грађанима широм Босне и Херцеговине, па поручују: Будимо друштвено одговорни и у 2024. години!

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана