Напријед и Црвена звезда раме уз раме

ГС
Напријед и Црвена звезда раме уз раме

БАЊАЛУКА - Фудбалски клуб Напријед одувијек је познат по квалитетном раду у омладинској школи и резултатима које је она постизала у прошлости.

Уложени труд и позитиван заокрет који се догодио у једином прековрбаском клубу у Бањалуци у протеклих годину и по награђени су данашњим потписивањем Споразума о пословно-техничкој сарадњи са београдском Црвеном звездом.

У Прес центру стадиона “Рајко Митић” у Београду Бањалучани и црвено-бели су потписали документ о уређењу будућих партнерских и спортских односа, али и унапређењу омладинских погона два клуба. Споразум су потписала два предсједника, Владимир Росић у име Наприједа и Светозар Мијаиловић за Црвену звезду.

- Ово је велики дан за мали Фудбалски клуб Напријед који се никада није одрекао својих изворних вриједности и који ће и убудуће велику пажњу поклањати раду у омладинским категоријама. Срећни смо због потписа Споразума о пословно-техничкој сарадњи са бившим европским и свјетским шампионом, клубом који је изњедрио велики број фудбалских звијезда и репрезентативаца. Поносни смо и овим путем желим да се захвалим предсједнику Црвене звезде Светозару Мијаиловићу који нам је уприличио састанак, био домаћин, за нас, овог светог чина и прихватио нас у велику фудбалску породицу Црвене звезде - рекао је Росић.

Све је почело прије неколико мјесеци када је директор Омладинске школе црвено-бијелих, Драган Младеновић боравио у Бањалуци и сусрео се са Росићем. Тада су размијењена одређена искуства и најављени заједнички циљеви који су утемељени у данас потписаном Спораузму о пословно-техничкој сарадњи.

- Занимљиво је да су двојица играча наступала за оба клуба, а ријеч је о Дарку Љубојевићу и Ненаду Миљковићу што сам поменуо приликом боравка у Београду. Сарадња два клуба у прошлости је такође била добра, пионирске селекције Црвене звезде готово редовно су учествовале на Меморијалом турниру “Душко Ожеговић” у организацији ФК Напријед, а легендарни тренер и касније предсједник ФС Југославије Миљан Миљанић у два наврата је посјетио наш клуб и похвално говорио о Наприједовој омладинској школи - додао је Росић.

Светозар Мијаиловић је након потписивања Споразума о сарадњи истакао значај овог документа.

- Црвена звезда је наставила да улаже у своју Омладинску школу и велику пажњу посвећује развоју младих играча, а прави показатељ свега тога је и овај Споразум са Наприједом из Бањалуке. Овим потписом наш клуб је повећао број партнерских школица фудбала које се налазе широм Србије, Републике Српске и света с којима сарађује - рекао је Мијаиловић.

Фудбалски клубови Напријед и Црвена звезда корачаће заједно у будућност... 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана