Наполи “разбио” Ајакс, Бриж одолио у Мадриду

Г.С.
Наполи “разбио” Ајакс, Бриж одолио у Мадриду

Почело је четврто коло Лиге шампиона мечевима између Наполија и Ајакса, те Атлетико Мадрида и Клуб Брижа. “Наполитанци” су опет самљели “Копљанике” док су Белгијанци издржали против “Јорганџија”.

Наполи је још једном забиљежио побједу над Ајаксом и одржао свој максимални учинак у групи А послије четири одиграна кола.

Прије недјељу дана “Наполитанци” су савладали низоземску екипу са невјероватних 6:1, вечерас су били “милосрднији” и на “Дијего Армандо Марадона” стадиону славили са 4:2.

Већ у четвртом минуту смо видјели одличну тимску акцију Спалетијевог тима коју крунише Лозано послије асистенције Зјелинског. “Копљаници” су узвратили, Бергвајн је имао сјајну шансу, затим и Кудус пар минута касније, али без промјене резултата.

Лозано је могао до још једног гола у 14. минуту, али Распадори је тај који доноси предност од 2:0. Италијан је у сјајној форми и наставља да “мучи” Ајакс. Подсјетимо у Амстердаму им је дао два гола.

Гости се нису предавали, иницијативу послије паузе су експресно наплатили. Класен користи центаршут и то је 2:1 у 49. минуту.

Нада је потрајала све до 60. минуту када смо видјели ВАР на дјелу, а судија Цвајер досуђујуе пенал за домаће послије Тимберовог играња руком. Квича Кварацкелиа је био сигуран за 3:1 у 62. минуту.

Лозано је наставио да тражи свој други гол, али добар покушај из 75. минута брани Пасвер. Осимен је уписао гол у 80. минуту, али гол повратника у редове Наполија је ипак поништен због офсајда.

Ствари се убрзо компликују по домаће. Жуан Жезус прави пенал, Бергвајн га користи и смањује на 3:2 у 83. минуту.

Осимен је ипак дошао до свог гола - нигеријски нападач погађа у 90. минуту и оверава побједу италијанског тима (4:2).

Наполи је сувјерни лидер на табели А групе са 12 бодова. Ајакс је остао на три бода. Вечерас се састају Глазгов Ренџерс и Ливерпул. Шкоти су без бодова, а “Црвени” имају шест бодова.

На “Ванди Метрополитано” је домаћи Атлетико био под страховитим притиском да савлада Клуб Бриж.

Шампион Белгије је у Мадрид стигао као сензационални лидер групе Б са свих девет бодова и без примљеног гола у елитном такмичењу, а пруженом партијом је доказао да тај учинак није никаква случајност. 

Атлетико је према очекивањима кренуо са нападима од самог старта, али је мало недостајало да прими гол у десетом минуту. Сков Олсен је побјегао “Јорганџијама” по десној страни у контри, заврнуо лопту у казнени простор, а тамо је Ђутгла промашио оно што обично претвара у поготке. Шутирао је из идеалне позиције и послао лопту изнад пречке.

Након тога серија промашаја Гризмана и сјајних одбрана Симона Мињолеа. Тукао је Француз и главом и ногом, али је искусни белгијски голман попут приказа у најбољим данима избацивао те лопте у корнер.

Лемар је неколико пута претио ударцима са дистанце, Саулу је поништен гол због офсајда и пута до мреже Брижа није било за домаће.

У наставку слична прича, али нешто слабији ритам Атлетика. На почетку поништен гол Кореи, опет због офсајда, а потом је Бриж успоставио контролу на средини терена.

Покушао је Дијего Симеоне да измјенама раздрма екипу, на терен је послао Караска, Морату, Де Паула и Куњу. Није било резултата.

Клуб Бриж је у 83. минуту остао са играчем мање, због другог жутог картона Камала Сове. Атлетико је у финишу покушавао да искористи бројчану предност, али није успио и сада је у озбиљном проблему. Куња је имао велику шансу у 91. минуту, али га је зауставио нестварни Мињоле.

Клуб Бриж има десет бодова, Атлетико је на четири. По три бода имају Бајер и Порто, који се вечерас састају у Леверкузену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана