Нападач Милан Шикањић донио важан бод екипи Козаре: Голови најава успјешне сезоне

Дарко Драгичевић
Foto: Горан Радимировић Риро

ГРАДИШКА - Одличан старт прољећног дијела првенства Републике Српске за нападача Козаре Милана Шикањића. Са два гола донио је веома важан бод свом тиму на гостовању у Мркоњић Граду против Слободе (2:2).

Домаћи тим је у 51. минуту имао два гола предности, али гости се нису предавали и успјели су до краја да дођу до изједначења, а мало је недостајало и да остваре тријумф. Шикањић је затресао мрежу ривала у 54. и 71. минуту.

- Освојили смо веома важан бод у борби за опстанак, а у финишу смо могли да дођемо и до сва три. Одиграли смо веома добро друго полувријеме у којем смо показали карактер гдје смо се вратили из резултатског минуса. Иако смо на старту другог дијела примили гол, то нас није пореметило, као ни наше планове, како да играмо у наставку. Губили смо 0:2, али ни у тим моментима нисмо паничили. Знали смо шта треба да радимо и тренер Медовић нам је улио додатно самопоуздање и вјеру да можемо доћи до повољног резултата. Заиста је унио новитете у нашу игру, нема притиска и та мирноћа као и јасни захтјеви су нам донијели резултат. На крају смо одиграли одлично и мало је недостајало и да побиједимо - истакао је Шикањић.

Голови на старту другог дијела првенства Републике Српске пуно ће значити за младог нападача.

- Сигурно је да ће ми голови пуно значити за наставак такмичења. Добио сам додатно самопоуздање, стекао сигурност. Нови тренер ме је вратио на позицију нападача и искрено то ми веома прија. На мени је да то повјерење оправдам и наставим у истом ритму. Квалитетан рад на тренинзима се мора исплатити. Наравно, ови голови су заслуга тима, јер се на крају гледа само коначан резултат и надам се да ће ово бити успјешна полусезона - додао је Шикањић.

Нападач истиче да вјерује да ће његова екипа испунити циљеве за други дио сезоне. Козара је тренутно на 13. позицији.

- Прва жеља је свакако да изборимо опстанак и вјерујем да имамо квалитет да то остваримо. Имамо јачу екипу него у јесењем дијелу првенства, попунили смо играчки кадар, те ојачали позиције. Уз квалитетан рад који имамо, сигуран сам да ћемо успјети да изборимо опстанак. Шта више, очекујем да веома брзо кренемо у горњи дио гдје нам је према квалитету сигурно и мјесто - истакао је Шикањић.

Трећи на листи

Милан Шикањић је током каријере наступао и за београдску Црвену звезду гдје је у сезони 2016/17 био најбољи стријелац лиге кадетске лиге Србије са 25 голова. Он је на трећем мјесту вјечне листе београдског тима у овом узрасту, а испред њега су Матеј Бубањ који је постигао 32 гола, те Борислав Бурмаз 26.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана