Нападач Крупе Огњен Крнета блиста у новој средини: Напоран рад даје резултате

Дарко Пашагић
Нападач Крупе Огњен Крнета блиста у новој средини: Напоран рад даје резултате

БАЊАЛУКА - Већ послије прве три првенствене утакмице у дресу Крупе млади нападач Огњен Крнета показао је да ће бити право појачање за клуб из кањона Тијесно.

Овај фудбалер, који је зимус дошао из Борца, већ на премијери је постигао гол против бившег клуба, потом је затресао мрежу и на гостовању код Алфа Модриче, да би на домаћем терену против Будућности из Пилице уписао први хет-трик у дресу Крупе. Тако је Крнета за само три кола постигао пет голова, а исти такав учинак имао је у јесењој полусезони бранећи боје прволигаша из Козарске Дубице.

- У Крупи се много пажње посвећује физичкој спреми и ти много жешћи тренинзи дају резултате. Зато не треба да чуди да сам у прва три кола постигао пет голова, што ми је био јесењи учинак у Борцу. Рано је предвиђати како ће се развијати остатак сезоне што се тиче мога учинка, али могу да обећам да ће бити још голова - нагласио је Крнета.

Овај младић 1. јула напуниће 19 година, а са Крупом је потписао уговор до љета 2025. године.

- Вријеме ради за мене и сигуран сам да само још жешћим радом и залагањем на тренинзима могу да напредујем. Иако сам у Крупи кратко вријеме, сигуран сам да нисам погријешио. Дошао сам у средину, гдје је пуно младих играча и гдје се велика пажња посвећује раду са њима. Имамо и веома младог тренера, тако да смо практично сви жељни доказивања. Уз све то у екипи влада сјајна атмосфера. Сви у клубу од оружара, особља, играча, медицинског тима и Управе смо као једна велика породица. Сваки успјех, сваки добар резултат нам даје велики подстрек да наставимо у истом ритму. Сигурно је да је мало оваквих фудбалских средина у Републици Српској - наставио је Крнета.

Крупа је освојила јесењу титулу, а 12 кола прије краја сезоне и даље се налази на првој позицији.

- Рано је још правити било какве калкулације, јер има стварно доста да се игра до краја првенства. Имамо стварно добру екипу, али ту је још неколико тимова, прије свих добојска Слога и Слобода из Новог Града који желе у виши ранг, а уз то имају веома квалитетан играчки кадара. Наше је да идемо из утакмице у утакмицу, да побјеђујемо и освојимо што више бодова у преосталих 12 сусрета. Гдје ће нас то на крају одвести остаје да се види - додао је Крнета. 

Славија

У наредном колу фудбалери Крупе гостоваће у Источном Сарајеву, а овај меч биће игран у недјељу од 16 часова.

- Славија није баш најбоље стартовала у наставак сезоне и везала је два пораза. Њима је као и нама овај сусрет веома важан, бодове желимо и ми и они те је сигурно да ће то бити добра утакмица. Проблем може да нам представља чињеница што ћемо играти на природној трави, али вјерујем да ће наш квалитет поново доћи до изражаја и да ћемо стићи до нова три бода са којима би остали на првој позицији - рекао је Крнета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана