Најпознатији навијач Србије увијек уз Орлове

СРНА
Најпознатији навијач Србије увијек уз Орлове

Један од најпознатијих а свакако најупадљиви навијач кошаркашке репрезентације Србије годинама је момак који се представља као "Ваљевац до Токија".

Он до Токија није стигао, али је био на многим првенствима и у многим градовима за наших кошаркаша.

А како је све почело?

– То је кренуло неке 2013. године и Европског првенства у Словенији. Наставио сам 2015, па 2017, па 2019. године и тај Вухан у тренутку када тамо почиње нека корона о којој ми не знамо ништа, и ево са 2022 – каже овај фанатични момак.

Иако је је фокус на А селекцији, неријетко га виђамо и на неких утакмицама млађих категорија.

– Пратим сва првенства и све репрезентације. Поносан сам што сам гледао доста добрих утакмица, и млађих репрезентенативаца тад као што су били Гудурић, Јарамаз…

Овај рођени Ваљевац живи у Љубљани, ал је како каже везан за родни град. А надалеко познату капу од лопте направио је, како каже, из носталгије.

– Кренуло је из носталгије. Некако је ушао тај црв репрезентације у мене, а она је изнад свих нас, и ко год да игра то је најбољи тим, каже енергични момак и потом представља своју супругу Ушку, иначе Словенку.

– Ова жена је моја жена и навија за нашу репрезентацију, али ако буде финале Словенија и Србија, видећемо.

Ваљевац до Токија је своју прву, оригиналну лопта-капу изгубио у Лињану када је славио побједу младе репрезентације на првенству Европе.

– Оставио сам је на колима кад смо славили и изгубио. Послије сам је тражио по целом граду али је нисам нашао. Сљедећа је настала 2016. године, а коју је наш велики Новак Ђоковић потписао пијре пар дана и онда сам рекао да то морам да оставим за праунуке, витрина ће се правити кад дођем кући, са златом.

– Ово је сада нова, која је прије пар дана направљена.

А како гледа на чињеницу да послије дуго година нема његовог Ваљевца Теодосића у државном тиму.

– Све смо рекли. Ја имам такво мишљење о Миши, познајем га од малих ногу, када је имао 6 година. Када смо у “петој школи”, а то Ваљевци знају шта је, играли прво фубдал па тек онда кошарку. Моје мишљење је да је Тео – Тео. Али ова репрезентација је изнад свих, навијамо за њу и Србија ће бити првак Европе. То је то!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана