Најбољи спортисти Србије - Ивана Вулета и Зураби Датунашвили

Срна
Најбољи спортисти Србије - Ивана Вулета и Зураби Датунашвили

БЕОГРАД - Олимпијски комитет Србије прогласио је рвача Зурабија Датунашвилија и атлетичарку Ивану Вулету за најбоље спортисте Србије у 2022. години.

У Београду је синоћ одржана свечаност, на којој је предсједник Комитета Божидар Маљковић рекао да је ова година била одлична за српски спорт и да је освојено више од 10 медаља са свјетских првенстава у олимпијским дисциплинама, од чега је више од пола златних.

Датунашвили је ове године на Свјетском првенству у Београду одбранио злато у категорији до 87 килограма.

- Бити најбољи спортиста у земљи шампиона као што су Новак Ђоковић, ватерполисти, кошаркаши - за мене је велика част. Волим Србију, волим Београд, волим моје другаре, то је моја друга кућа - рекао је Датунашвили.

Вулета је освојила злато у скоку удаљ на Свјетском дворанском првенству у Београду, а најбоља је била и на Европском првенству у Минхену.

- Ова година са почетком и одбраном титуле светске првакиње у марту у Београду је био прелеп почетак и повратак на оно моје старо - истакла је Вулета, којој је то треће признање за најбољу спортисткињу.

Селектор таеквондо репрезентације Србије Драган Јовић четврти пут је изабран за најбољег тренера, пошто су ове године репрезентативци Србије освојили двије златне и једну бронзану медаљу на Свјетском првенству у Гвадалахари у Мексику.

Најбољи мушки тим је баскет селекција “три на три”, која је ове године освојила титуле на Европском и Свјетском првенству, пренијели су београдски медији.

У женској конкуренцији награда је припала одбојкашицама Србије, које су одбраниле титулу на Свјетском првенству.

Награда за најбољег младог спортисту под називом “Бобана Момчиловић-Величковић” други пут заредом припала је бацачици копља Адриани Вилагош, док је награда “Олимпијско срце - генерал Светомир Ђукић” за допринос олимпизму и јачању олимпијског покрета припала бившем југословенском фудбалеру Душану Маравићу.

Вилагош је ове године освојила златну медаљу на Медитеранским играма у Орану, а најбоља је поново била и на Свјетском јуниорском првенству, док је у сениорској конкуренцији дошла до сребра на Европском првенству у Минхену.

Први пут је додијељена и награда за најуспјешнијег спортисту у тимским спортовима, а награда је отишла у руке капитену женске одбојкашке репрезентације Србије Тијани Бошковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана