Најбољи спортисти по традицији обишли редакцију "Гласа Српске": Одабрани међу новинарима

Дарко Пашагић
Најбољи спортисти по традицији обишли редакцију "Гласа Српске": Одабрани међу новинарима

БАЊАЛУКА - Најбољи спортисти Републике Српске за 2021. годину посјетили су редакцију "Гласа Српске" који је ове године по 67. пут организовао акцију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Већ по традицији, десет најбољих спортиста је обишло редакцију "Гласа", упознало се се радом понајприје спортских новинара, а потом и осталих дијелова дневног листа Републике Српске, чији новинари вриједно раде да би њихови читаоци свако јутро имали најновије информације из земље и свијета везане за све сфере живота.

Приче о њиховим резултатима на спортским борилиштима редовно попуњавају новинске ступце па су они имали прилику да из прве руке виде како информације долазе до јавности.

- Ово ми је први пут да обилазим редакцију неких новина и видим да се овдје јако пуно и вриједно ради. Драго ми је што сам имао прилику да и упознам људе који су ствараоци "Гласа Српске" сваког дана, али и спортске новинаре, који редовно извјештавају са свих такмичења. Велика ми је част што сам у овом одабраном друштву и ово ће ми сигурно бити велики подстрек да наставим тамо гдје сам завршио ову, за мене најуспјешнију годину у спортској каријери - нагласио је каратиста Павле Дујаковић који се први пут нашао међу десет најбољих спортиста.

Замјеник главног и одговорног уредника Жарко Марковић пожелио им је добродошлицу истакавши да могу бити поносни на своја достигнућа, јер није мала ствар бити међу десет најбољих.

- Треба да будете поносни на своје резултате, који доносе срећу и радост не само вама већ у све крајеве Републике Српске. Чињеница да сте међу десет најбољих је нешто што вам остаје за цијели живот и што вам нико никада неће моћи да одузме - поручио је Марковић.

Иако се и прошле године нашао међу десет најбољих спортиста, скијаш Страхиња Ерић први пут је имао прилику да буде дио манифестације, јер је лани био одсутан због спортских обавеза.

- Сјајан је осјећај бити дио овако важног догађаја и наћи се међу најбољим из разних других спортова. Увијек је лијепо упознати неке нове спортисте, дружити се с њима и размијенити нека искуства са терена или борилишта. Знам да ни организаторима овако велике манифестације није лако да све замисли и идеје спроведу у дјело и зато им треба одати признање. Нисам до сада имао прилику да посјетим редакцију било којег дневног листа, а нисам ни размишљао много како настају новине, тако да је за мене ово још једно ново искуство - истакао је Ерић.

Тренинг и на дан избора

Колико су спортисти посвећени тренингу, најбоље осликава јучерашња ситуација. Наиме, током традиционалне посјете "Гласу" бициклиста Сергеј Максимовић и Душан Мачкић били су као на иглама. На наше питање о чему се ради, готово углас су одговорили да би вољели да прије церемоније самог Избора стигну да одраде још један тренинг. Ипак, некако смо их убиједили да предахну једно поподне и придруже нам се на ручку. Посјету нашој кући због тренинга је пропустио кошаркаш Далибор Илић, баш као и пливач Никола Бјелајац, који у Абу Дабију бруси форму пред Свјетско првенство које почиње сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана