Надалов љекар се нада да ће се Рафа опоравити до Вимблдона

Танјуг
Foto: Taнјуг

МАДРИД- Љекар Рафаела Надал, Анхел Руис-Которо изјавио је да вјерује да ће најбољи шпански тенисер да се опорави од повреде стопала до почетка Вимблдона, преносе шпански медији.

Надал је прије пет дана освојио 14. титулу на Ролан Гаросу пошто је у финалу побиједио Каспера Руда 6:3, 6:3, 6:0.

Шпански тенисер има хроничних проблема са повредом стопала, а у Барселони се прије два дана подвргао новом третману пулсном радиофреквенцијом.

"Рафа прати процес и добро напредује. Добро се развијало у првих неколико сати, а за два-три дана ћемо видјети какве је ефекте имала интервенција. Можда ће за четири дана бити на терену, а онда ћемо пратити како ће се лијечење даље развијати. Пратимо како ће нерви у стопалу реаговати. Ако буде било каквих непријатности послије третмана, видјећемо да ли ће учествовати на Вимблдону или неће", рекао је Руис-Которо за шпански спортски лист "Марка".

Он је истакао да је одушевљен како је Надал играо на Ролан Гаросу.

"Оно што је Надал урадио у Паризу је чудо. Не само што му је нога утрнула, прихватио је изазов и тако одиграо у тим условима. То може само Рафа да уради", додао је шпански љекар.

Руис-Которо тврди да је пандемија корона вируса погоршала ситуацију са повредом стопала, јер Надалу није одговарала пауза.

"То је веома ријетка повреда за спортисте. Дијагностиковали смо је 2004/05. Временом се дегенерише и тражимо рјешење за сваку ситуацију. Ствари су се искомпликовале током пандемије, јер одмор не одговара овој повреди, већ се она постепено прилагођава оптерећењима. Када се Надал вратио на терен послије пандемије дошло је до промјене. Ми вјерујемо у овај третман и оптимисти смо да ће Надал успјети у својој намјери", закључио је љекар шпанског тенисера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана