Надала на старту Париза елиминисао 31. играч свијета

ГС
Foto: Танјуг/АП

Шпански тенисер Рафаел Надал завршио је учешће на Мастерсу у Паризу и то на самом старту.

Бољи од њега је био тренутно 31. играч свијета Томи Пол са 2:1 (3:6, 7:6, 6:1) у сетовима након два и по сата игре и тако је постао први тенисер који је на овом турниру елиминисао Надала прије четвртфинала.

Тренутно други играч свијета није играо још од почетка септембра и елиминације са УС опена у мечу са Френсисом Тијафоом, док је Пол у првом колу, у ком је Надал био слободан, елиминисао Роберта Баутисту-Аугута и тако "загријанији" ушао у овај меч.

Дало се одмах наслутити да неће све ићи глатко по Надала иако јесте први стигао до предности у сетовима. Амерички тенисер је остварио први брејк на мечу при резултату 2:1, али је услиједио експресан одговор противника.

Додуше и обрнут јер је сада Надал био тај који је први одузео сервис противнику, Пол је одмах узвратио, али није успијевао као Шпанац да искористи брејк прилике у наставку те је морао да преко тај-брејка стигне до поравнања у сетовима.

Завршница другог сета као да је сломила Надала у потпуности, те је Пол без већих проблема стигао до побједе у трећем сету у ком је противнику препустио само један гем.

Тако је заказао сусрет са још једним шпанским представником Паблом Карењом Бустом који је елиминисао Дениса Шаповалова.

Овим смо остали ускраћени за дуел Новака Ђоковића и Надала који је пројектован за полуфинале, те је сада главни претедент да изађе на мегдан српском тенисеру Стефанос Циципас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана