Надал ван терена до два мјесеца

Г.С.
Надал ван терена до два мјесеца

Послије ране елиминације са Аустралијан опена, љекари предвиђају да ће Шпанац одсуствовати са терена између шест и осам недјеља.

Шпанац Рафаел Надал одсуствоваће са тениских терена између шест и осам недјеља због повреде кука због које је и рано елиминисан са Аустралијан опена, првог гренд слема у сезони, на којем је тријумфовао 2022. године.

Рекордер по броју гренд слем титула, 36-годишњи Шпанац у сриједу је изгубио у мечу 2. кола од Американца Мекензија Мекдоналда 3:0 у сетовима.

Магнетна резонанца показала је оштећење на лијевом куку због које ће морати да паузира до два мјесеца.

Вратиће се у Шпанију како би наставио лијечење.


После елиминације са Аустралијан опена, Надал је рекао да је психички уништен што је тако рано завршена његова одбрана титуле у Мелбурну.

"Снимање је показало повреду псоаса мишића лијеве ноге другог степена", написао је Надал на Твитеру у четвртак, преноси BBC

"Сада је вријеме за физиотерапију. Уобичајено вријеме опоравка је шест до осам недјеља".

Ако се опорави, Надал би могао да игра на првом Мастерс турнир у сезони 2023. у Индијан Велсу у Америци у марту.

Европска сезона на шљаци почиње слиједећег мјесеца, а врхунац је почетком јуна на Отвореном првенству Француске - Ролан гаросу - гдје се Надал нада да ће освојити рекордну 15. титулу.

Надал има 22. гренд слем титуле у каријери, једну више од Србина Новака Ђоковића и двије више од Швајцарца Роџера Федерера који се пензионисао прошле године.

Ђоковић има шансу да достигне Надала на овогодишњем Аустралијан опену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана