Надал открио: Имам рјешење за повреду стопала

Танјуг
Надал открио: Имам рјешење за повреду стопала

ПАРИЗ- Шпански тенисер Рафаел Надал открио је да има план за дугорочно рјешење проблема са повредом стопала пошто ће у будућности користити тзв. инјекцију са пулсирајућом радиофреквенцијом, преносе шпански медији.

Надал је у недјељу освојио 14. титулу на Ролан Гаросу, пошто је у финалу побиједио Норвежанина Каспера Руда 6:3, 6:3, 6:0.

Он је признао да је пред финале морао да прими инјекцију због болова у лијевом стопалу.

"Играо сам двије недеље у екстремним условима под инјекцијама које су анестезирале стопало. Због анестезије нисам имао осјећај у стопалу", рекао је шпански тенисер послије финала.

Шпански спортски лист "Марка" наводи да Надал има план за дугорочно рјешење свог проблема.

"Анестетици које сам примао директно у нерв су ми помогли. Сада ћу да прођем терапију која је другачија. То ми је помагало и отклањало бол у прошлости. Састоји се од примања инјекција с пулсирајућом радиофреквенцијом која може смањити осјетљивост нерва у стопалу. Од анестетика ми стопало потпуно утрне и не осјећам га, док је третман са радиофреквенцијом доста контролисанији. Он половично ''успава'' нерв. Видјећемо како ће то изгледати у сезони на трави", рекао је Надал, који је најавио да ће играти на Вимблдону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана