Надал одбио да открије коначан став о Вимблдону

ГС
Foto: Танјуг

РИМ- Шпански тенисер Рафаел Надал одбио је да отворено говори о ставу Савјета играча АТП о потенцијалном кажњавању Вимблдона.

Вимблдон је претходно доспио на мету критика тенисера и тенисерки због одлуке да избаци руске и бјелоруске представнике са овогодишњег такмичења због рата у Украјини.

У медијима су се појавиле информације да би АТП могао да одузме бодове трећем Гренд слему шампиона, а Надал и Федерер су замољени да јасно истакну своје ставове о ситуацији као чланови АТП Савјета играча.

"Ја немам јасан став о ситуацији и не желим ништа да тврдим"казао је Надал послије побједе над Џоном Изнером у другом колу Мастерса у Риму и додао:

"Морамо да останемо у контакту са Вимблдоном и заштитимо све АТП и ВТА чланове".

Уколико се Вимблдону не одузму бодови, оно што би АТП могао да уради је да замрзне бодове руских и бјелоруских играча како не би изгубили оно што су зарадили прошле године.

"Ја сам сада у Риму, а Вимблдон се игра за неколико недјеља. Радимо на томе да одбранимо све играче. Ништа што одлучимо неће учинити све стране задовољним и ништа неће бити савршено, сигурно се коначна одлука неће свима свидјети", подвукао је двадесетоструки Гренд слем шампион, преноси Б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана