Надал: Не јурим више прво мјесто, године и ситуација ми не дају

B92
Foto: Arhiva

Рафаел Надал је послије пораза од Феликса Ожеа-Алијасима на прагу елиминације на АТП Тур Финалу у Торину.

Канађанин је славио са 6:3, 6:4 и тако стигао до прве побједе у групи, док је Надалу ово био други пораз и сада има само теоретске шансе да се домогне полуфинала.

Много тога ће, наравно, зависити од меча који од 21 час играју Каспер Руд и Тејлор Фриц.

"Играо сам боље него првог дана, генерално. Нисам користио своје прилике. Изгубио сам гем на 4:3, одиграо сам ужасно. Борио сам се до краја, али када вам не иде, тешко је променити динамику и резултат под овим околностима. На оваквој подлози, против најбољих сервера, сјајних играча, тешко је. Не могу да се жалим, само остаје да прихватим оно што је било, а то је да је противник играо боље у кључним поенима. Честитам му", рекао је Надал.

Шпански тенисер каже да није изненађен што је у садашњој позицији, с обзиром на повреде. Ипак, додао је и да ће се жестоко борити да се врати на највиши ниво своје игре.

"Било је ово тешких шест месеци у сваком погледу. Треба то прихватити. Када се све то сагледа позитивно је и то што сам уопште овде. То је најважније. И кад кажем, данас, мислим на последњих неколико недеља на терену и шта ми се десило, то није велико изненађење. Ипак, не значи да нисам тужан због резултата, али дешава се. Треба прихватити да од сутра креће моја сезона за 2023. То је све, једино што могу је да наставим са радом, са свим што је потребно да себи дам шансу за 2023. Да, има и пар позитивних ствари. Успео сам да играм два турнира у последње три недеље. То је позитивно, то нисам могао неко време. Нисам заборавио да играм тенис, како да будем ментално јак. Потребно је да се све те позитивне стране опораве, да проради та снажна психа и менталитет, да будем на том жељеном нивоу. Не знам да ли ћу га досећи поново, али оно у шта не сумњам је да ћу умрети ако треба за то", јасан је Надал.

Свјестан је и да сада нема готово никакве шансе да годину завршио као број један.

"Завршити сезону као број један је велико достигнуће. Било би сјајно у овој фази моје каријере. Ипак, кажем да нећу следити поново тај циљ. Дешава се, ситуација ме је довела надомак тога, фантастично. Ипак тело, моје године и лична ситуација ми не дозвољавају да јурим за тим циљем. Освојити два слема није било довољно. Није било довољно добро јер нисам могао да играм. Не знам колико сам играо, 10, 11, 12 турнира. Можда сам девет завршио у добрим условима. Тешко је када се борите са добрим младим играчима који могу да играју много турнира ако то желе. У ситуацији су као ја пре 15 година. Срећан сам и због Карлоса, велика ствар за њега. То је сјајна вест и за спорт у Шпанији. Заслужио је да буде први после сјајне сезоне", алудирао је на прву позицију Алкараса.

Надал посљедни меч у групи игра у четвртак против Каспера Руда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана