Надал: Један од нас ће бити најбољи свих времена

ГС
Надал: Један од нас ће бити најбољи свих времена

Шпански тенисер Рафаел Надал осврнуо се у интервјуу за "Марку" на трку за најбољег играча свих времена (ГОАТ), која је већ годинама актуелна. адал каже да му није пријатно да учествује у дискусији о највећем тенисеру свих времена, пошто је и сам дио приче.

Надал тренутно има највише гренд слем титула – 22, испред Новака Ђоковића са 21 и Роџера Федерера са 20. Швајацарац ће остати на 20, јер је завршио каријеру.

-Нису ми досадиле приче о томе, а није ни да ми превише пријају. Опет, ако је то добро за промоцију спорта, онда у реду. То је нешто чиме се баве јавност и медији. Разумем зашто се то дешава, али се ништа није значајно промијенило годинама. Свакако ће на крају бити један који ће бити најбољи и испред осталих, али је јако тешко дефинисати ко ће то бити, јер свако има своје аргументе”, рекао је Надал и додао:

“Не треба заборавити да су двојица од те тројице и даље активни играчи. На крају је једино важно да смо нас тројица урадили много више од онога што смо могли да замислимо. Не волим да причам о тим стварима јер сам и ја дио те једначине, али гледајући бројеве, урадили смо нешто што никада нико раније није у свијету нашег спорта, због чега ћемо сва тројица имати своје мјесто у тениској историји”, казао је Надал.
Са Федерером Надал има међусобни скор 24-16, док је са Ђоковићем на 29-30.

“Истина је да сам био први Федереров велики ривал. Када је Новак дошао на велику сцену, Федерер је и даље био бољи од мене, али сам касније освојио више од Роџера. Послије сам одиграо много више мечева са Новаком, него са Федерером. Када то гледам, био сам већи ривал са Новаком него са Роџером. То видим као нешто позитивно јер се изродило велико ривалство. Вјерујем да нико од нас не би играо на највишем нивоу са 35 година, да није било тог ривалства. Федерер, Ђоковић и ја смо гурали једни друге преко свих граница, да напредујемо, да желимо више и освајамо више”, истакао је Шпанац.

Аустралијан опен, на којем Надал брани титулу, почиње 16. јануара.

“Покушаћу да играм најбоље што могу, колико год је то могуће. Видјећемо како ће наредна година почети. Свјестан сам да ће бити тијесно, али сам пун самопоуздања, да могу да поновим игре из првог дела прошле године и будем конкурентан у Аустралији”, завршио је Надал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана