Надал изгубио од 65. тенисера свијета и завршио учешће на Аустралијан опену

Агенције
Foto: Танјуг/АП

МЕЛБУРН-Американац Макензи Мекдоналд побиједио је Рафаела Надала 3:0 у сетовима (6:4, 6:4, 7:5), па је бранилац титуле у Мелбурну учешће на првом гренд слем турниру у сезони завршио већ у другом колу.

Шпанац је од краја другог сета имао проблема са повредом лијеве ноге, због које је затражио медицински тајм-аут, али ни интервенција доктора није спријечила прво велико изненађење у Мелбурну ове године.

Амерички тенисер је и у првом и у другом сету дозволио Надалу да направи брејк, али је освојио по два, што је било довољно да оба ријеши у своју корист резултатом 6:4.

У трећем сету су и један и други тенисер сигурно чували сервис, све до 11. гема, када је Мекдоналд још једном направио брејк, повео 6:5, а онда у наредном гему одсервирао за велику победу.

Ово је први пут још од Аустралијан опена 2016. године и пораза од Фернанда Вердаска да је Надал учешће на једном од четири најважнија турнира завршио прије трећег кола.

Шпанац је у изузетно лошој форми - послије пораза од Френсиса Тијафоа и елиминације са Ју-Ес опена у осмини финала, одиграо је осам званичних мечева и изгубио шест пута.

Надал послије елиминације у Мелбурну: Нисам желио да се повучем, дао сам све

Размишљао сам о предаји, нисам уопште могао да погодим бекхенд нити да трчим, али сам желио да завршим меч. Нисам се консултовао са тимом, довољно сам одрастао да сам доносим одлуке, рекао је шпански тенисер Рафаел Надал послије елиминације у другом колу Аустралијан опена.

"Тежак је тренутак и морам да прихватим и наставим даље. Не могу да кажем да нисам ментално уништен, јер бих лагао. Надам се да није превише лоше, али никада раније ми се није десило да не могу да се крећем", истакао је освајач 22 грен слем титуле и објаснио да ће послије додатних прегледа знати да ли је у питању повреда кука или само мишића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана