Надал игра захваљујући ризичном третману

Tanjug
Foto: Arhiva

Шпански новинар Анхел Гарсија тврди да Рафаел Надал неће играти послије Ролан Гароса, бар не преостала два овогодишња Гренд слема.

Гарсија је за радио "ЦОПЕ" истакао и да би "Бик с Мајорке" могао да оконча каријеру уколико не пронађе рјешење за повреду стопала.

Надал се недавно вратио на терен послије вишенедељног одсуства због повреде ноге, али на Ролан Гаросу ипак дјелује незаустављиво.

У међувремену је савладао и прошлогодишњег шампиона, најбољег тенисера свијета и свој највећег ривала Новака Ђоковића у четири сета.

Надал је због повреде на Ролан Гарос повео свог личног доктора који је очигледно пронашао начин како да Шпанац игра на врхунском нивоу, али је то изгледа само привремено рјешење.

Поменути новинар тврди да је у питању ризичан третман и да је Надал потпуно анестезирао ногу, што му је омогућило да игра ове две недеље.

Како је објаснио Гарсија, кост у Надаловом стопалу има некрозу и практично умире и Надал ће престати да игра док не пронађе право рјешење.

Гарсија тврди да то може да буде мјесец дана, шест мјесеци, или да Надала више никада не видимо на терену.

Шпански новинар на крају истиче да Надала готово сигурно нећемо видети на Вимблдону (27. јуна – 10. јула), а да је мало вјероватно и да ће се појавити на УС опену у септембру.

Надал ће у петак играти против Александера Зверева у полуфиналу Ролан Гароса, гдје се бори за своју 14. титулу, а 22. Гренд слем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана