Надал: Ако доктори кажу да треба да се вакцинишемо, зашто бих ја мислио другачије

Г.С.
Надал: Ако доктори кажу да треба да се вакцинишемо, зашто бих ја мислио другачије

Шпански тенисер Рафаел Надал вратио се послије повреде стопала на егзибиционом турниру у Абу Дабију и одмах је упитан о многим темама, међу којима је најзвучнија вакцинација.

Надал је више пута у прошлости истицао да је важно вакцинисати се, али не јер мисли да је најпаметнији, већ зато што су то ријечи стручњака.

Пети играч на АТП ранг-листи вратио се послије неколико мјесеци паузе због повреде стопала, коју је зарадио пред турнир у Вашингтону.

У првом мечу на турниру поражен је од Ендија Марија, док је у другом од њега био бољи и Денис Шаповалов.

- Нисам ни за ни против вакцинације. Само пратим шта говоре људи који су задужени за здравље. Не правим се да знам више од доктора. Ако људи који стварно познају ситуацију кажу да треба да се вакцинишемо, зашто бих ја имао другачије мишљење? - истакао је Надал.

Он је додао да још није сигуран да ће наступити на Аустралијан опену у јануару.

- Морам да разговарам са мојим тимом и онда ћу донијети одлуку. Моја жеља је да идем, али видјећу како се тијело осјећа послије ових неколико интензивних дана. У овом тренутку моје каријере, пажљиво морам да одмјерим сваки потез јер знам кроз шта сам пролазио - закључио је Рафа.

У случају да буде наступао у Мелбурну, мораће да буде вакцинисан, осим ако не буде тражио медицинско изузеће од независне медицинске комисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана