На Свјетском првенству у рвању у Београду више од 1.150 такмичара

Срна
На Свјетском првенству у рвању у Београду више од 1.150 такмичара

БЕОГРАД - Свјетско првенство у рвању, на којем учествује 1.150 такмичара из 99 земаља, отворено је вечерас у Београду и трајаће до 24. септембра.

Турнир у Београду је први од шест за обезбјеђивање визе за Олимпијске игре у Паризу наредног љета, преносе београдски медији.


Србија ће имати 20 представника - пет такмичарки у женском рвању, пет рвача у слободном и 10 бораца у грчко-римском стилу.

Министар спорта Србије Зоран Гајић рекао је на церемонији отварања да Србија сигурно нешто добро ради када се Свјетско првенство другу годину заредом одржава у Београду.

"Публика ће у наредним данима имати прилику да прати крем овог спорта и зато их позивам на борилишта. Држава Србија, са друге стране, константно ради на побољшању спортске инфраструктуре, као и на градњи и обнови хала и стадиона", рекао је Гајић.

Предсједник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић истакао је да је Србија земља са богатом спортском традицијом и има дугу и славну историју у рвању.

"Ово је прилика и да покажемо лепоту наше земље и нашу способност да организујемо међународне манифестације. У данима пред нама свим рвачима желим пуно успеха, да се боре поштено и храбро за себе, али и за своју земљу. Њихова посвећеност овом спорту је инспирација за све нас", истакао је Трајковић.

Предсједник Свјетске рвачке Федерације Ненад Лаловић захвалио је Рвачком савезу Србије који је уложио велики труд да овај догађај буде организован.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана