На сахрану Ивице Осима стижу легенде Пикси, Бобан, Далић...

ГС
Foto: Aгенције

САРАЈЕВО - Комеморација и сахрана легендарног Ивице Осима одржаће се у суботу у Сарајеву, а испраћају на вјечни починак истинског фудбалског великана присуствоваће бројна позната имена из БиХ, али и региона, Европе, па чак и Јапана.

Фудбалски клуб Жељезничар ће организовати комеморацију која ће се одржати прије сахране у просторијама Народног позоришта у Сарајеву у суботу у 11.00 сати.

Кликс наводи да би се присутнима требали обратити легенде Жељезничара Енвер Хаџиабдић и Мехмед Баждаревић, бивши капитен Сарајева Фарук Хаџибегић, легенда Партизана Ненад Бјековић, технички директор репрезентације Јапана Јасухари Соримахи, предсједник Фудбалског савеза БиХ Вицо Зељковић, члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, градоначелница Сарајева Бењамина Карић, легендарни хрватски фудбалер Звонимир Бобан...

На сахрану Шваби долазак су најавили и Хајдукови асови Зоран Вулић, Златко Вујовић и Ален Бокшић, а посебну пажњу изазива најављени долазак Драгана Стојковића Пиксија, актуелног селектора Србије и једног од кључних играча из периода док је Осим био селектор Југославије.

Међу присутнима ће бити и фудбалери из чувене Жељине генерације која је под Осимовом палицом играла полуфинале Купа УЕФА-а 1985. године, али и обје шампионске генерације комшија с Кошева које су имале незаборавне окршаје у градским дербијима у којима је актер био и Штраус са Грбавице.

Очекује се и долазак селектора Хрватске Златка Далића,  прослављених асова Душана Бајевића, Енвера Марића, Елвира Болића и других великих имена.

Сахрана ће се одржати од 15 часова на Градском гробљу Баре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана