На програму друго коло фудбалске Лиге шампиона: Левандовски се враћа у Минхен

Приредио: Дејан Кондић
На програму друго коло фудбалске Лиге шампиона: Левандовски се враћа у Минхен

МИНХЕН - Утакмицама у групама од А до Д вечерас се отвара друго коло Лиге шампиона. Класик се игра у Минхену, гдје Бајерн дочекује Барселону. Ова утакмица биће занимљива и због тога што се Роберт Левандовски враћа у Баварску, али први пут на другој страни након што је напустио њемачког шампиона.

Непуна два мјесеца након одласка у Каталонију популарни Лева ће са својим новим клубом покушати да растужи своје дојучерашње присталице. Растанак Пољака и Бајерна није прошао у љубави и сигурно је да се Левандовском спрема врућ дочек. Искусни голгетер не хаје пуно за то, у одличном голгетерском расположењу долази на “Алијанц арену” пошто са шест погодака у првих пет мечева има најбољи старт у овом вијеку у шпанској лиги када су голови у питању. Баварски тим је у серији од четири узастопне побједе над Барселоном, од којих је она из четвртфинала Лиге шампиона 2020. године од 8:2 посебно била болна за “Блауграну”. Посљедњи пут Барселона је добила Бајерн прије седам година на свом стадиону, такође у оквиру најелитнијег европског такмичења. И Бајернов Томас Милер посебно воли да игра и даје голове против Барселоне. У седам наступа у Лиги шампиона против Каталонаца постигао је осам голова, три више него против било ког другог клуба и такође три више од било ког другог играча у овом такмичењу против тима са “Камп ноу” стадиона. Иначе, Милер данас слави 33. рођендан па има прилику да га сам себи на најљепши могући начин честита против омиљене муштерије. Екипа Јулијана Нагелсмана има прилику да изједначи Реалов рекорд од 30 мечева без пораза у групној фази Лиге шампиона. У другом сусрету Ц групе Интер је гост Викторије у Плзењу.

Занимљиво ће бити и на “Амстердам арени”, гдје Ајакс дочекује Ливерпул. Други меч А групе између Ренџерса и Наполија игра се сутра. Разлог помјерања су проблеми са организацијом повезани са обиљежавањем националне жалости због смрти енглеске краљице Елизабете Друге. Иначе, гостујући навијачи неће моћи да присуствују утакмици у Глазгову, као што ни навијачи шкотског клуба неће путовати у Напуљ.

Још један њемачко-шпански дуел игра се у групи Б, гдје је Бајер у Леверкузену домаћин мадридском Атлетику. Порто и Клуб Бриж ће комплетирати сусрете ове групе. У групи Д играју Марсељ и Ајнтрахт из Франкфурта, те Спортинг и Тотенхем. Овај дуел и меч у Плзењу почињу у 18.45, а сви остали у 21 час.

Јовановић суди у Лисабону

Српски судија Срђан Јовановић дијелиће правду у мечу између Спортинга и Тотенхема у Лисабону. Комплетну судијску четворку на овој утакмици чиниће српске судије. Јовановићу ће помоћници бити Урош Стојковић и Милан Михајловић, док ће Новак Симовић бити четврти судија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана