На пола пута до циља: Иза одбојкашица Борца незаборавна јесен у елити Српске

Дејан Кондић
На пола пута до циља: Иза одбојкашица Борца незаборавна јесен у елити Српске

БАЊАЛУКА - Још једно коло остало је до краја првог дијела сезоне у Првој лиги Републике Српске. Одбојкашице Борца као јесење шампионке дочекаће наставак такмичења који је на програму првог викенда у фебруару.

Изабранице Душана Кузмановића у десет одиграних кола уписале су девет побједа и само један пораз у Бијељини од екипе Либера (0:3). Наредног викенда “црвено-плаве” ће у Братунцу против истоимене екипе званично ставити тачку на успјешну јесен. Тренер Бањалучанки Душан Кузмановић за “Глас Српске” истиче да је задовољан учинком и прије свега игром својих одбојкашица током сезоне, јер су приказале најљепшу одбојку у лиги.

- Освајање јесење титуле је резултат континуираног рада и огромне посвећености свих дјевојака и стручног штаба. Имамо одличну атмосферу у екипи и сви смо као једна породица. Сваки меч је детаљно анализиран, а дјевојке су све испоштовале. Из утакмице у утакмицу екипа је напредовала и испоставило се да смо и форму темпирали на прави начин. Играчице које су биле у другом плану све више долазе до изражаја, тако да могу да рачунам на све њих. Имали смо тај један кикс у Бијељини, гдје смо просули “унапријед освојене” бодове, али мислим да нам је то било потребно да схватимо да нисмо непобједиви и да максимално концентрисано идемо даље. Остало нам је још то гостовање у Братунцу, а циљ је да освојимо све три бода и да побједом затворимо овај први круг - нагласио је Кузмановић.

Ударна игла тима, коректор Соња Вујнић такође је поносна на остварене резултате, те најављује максималан ангажман и у другом дијелу сезоне.

- Успјели смо да испунимо наша, али и очекивања челника клуба. Тренер је одлично посложио екипу, дјелује наизглед лагано оно што радимо, али заиста није тако, много је рада и тренинга иза нас. Свиђа ми се како функционишемо као тим и мислим да је то најбитније. Сви смо задовољни резултатима које постижемо и надамо се да ћемо наставити у истом ритму, јер смо тек на пола пута до остварења циља, пласмана у елиту - рекла је Вујнићева.

Планови

Тренер Борчевих одбојкашица Душан Кузмановић има јасан план. Открива да ће екипа вјероватно и јача ући у наставак шампионата.

- Око Нове године направићемо мини-паузу, а након тога слиједи најтежи дио за моје играчице, а то су зимске припреме које би оне вољеле да преспавају. Шалим се, наравно. Бићемо спремни за тај други дио у којем очекујем да одржимо ритам који сада имамо. У плану је одигравање неколико пријатељских мечева, а постоји и велика могућност да доведемо једно звучно појачање у јануару - истакао је Кузмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана