На “Млаквама” циљају елиту

Синиша Котараш
На “Млаквама” циљају елиту

НОВИ ГРАД – Добре игре и треће мјесто на крају јесење полусезоне у прволигашу Републике Српске Слободи из Новог Града оцијењено је као успјех и добра полазна основа да се у другом дијелу првенства нападне сам врх табеле и покуша остварити историјски успјех, пласман у Премијер лигу.

Први човјек Слободе Младен Босанчић потврдио је за “Глас Српске” високе амбиције клуба и нагласио како су сви велики оптимисти када је у питању реализација тог циља.

- Многи су, након проблема у клубу пред крај прошле сезоне, Слободи прогнозирали селидбу у нижи ранг, али је сада и више него очигледно да су се преварили. Формирали смо љетос веома млад тим који је у потпуности испунио очекивања. Одиграли смо заиста добро, по нашем мишљењу смо играли најљепши фудбал у лиги, тако да је наш пласман реалан. Можда смо могли имати и неки бод више, али и овако је све то веома добро. Недостајало је мало спортске среће за нешто већи успјех, а реално смо једини кикс доживјели на свом терену када смо са 1:2 поражени од водеће Крупе. На прољеће нам, свакако, остаје исти циљ и то борба за врх и пласман у Премијер лигу - истакао је Босанчић.

На путу према остварењу тог циља Слобода планира и да појача екипу, а тренутни приоритет је да се задржи костур тима који је носио игру Новљана током протекле јесени. Прије свега првог стријелца екипе Едина Кесића, као и интернационалаце из Аргентине Алвареза, Ђенара и Освалда.

- Наше добре игре привукле су многобројне скауте, а свакако да највећи интерес влада за Кесића и Аргентинце. Конкретних понуда за њих има, чак и од премијерлигашких клубова, али смо одлучни да их задржимо бар до љета. Уз то, сви наши играчи имају важеће уговоре и само уз сагласност са клубом могу да напусте Слободу. Једини који је добио дозволу да напусти Нови Град је један од наших најискуснијих и најбољих играча штопер Младен Згоњанин који је отишао у Њемачку. Свакако, то не значи да неће бити одређених играчких корекција - додао је Босанчић.

Шеф стручног штаба Слободе Душко Вранешевић рекао је како ће се Слобода сигурно појачати током ове зиме.

- У контактима смо са неколико нама интересантних играча, а чињеница је и да нам се доста фудбалера сами нуде. Неке од њих смо пратили током јесени, прве разговоре са њима смо већ обавили, али још  ништа није званично. Оно што желимо, то је да желимо квалитетна појачања у свакој од тимских линија како би на прољеће имали ширу клупу и квалитетнији ростер – нагласио је Вранешевић.

Стратег Слободе потврдио је амбиције о пласману у виши ранг, али је нагласио и како ће у тој борби имати жестоку конкуренцију.

- Довољно је погледати само врх прволигашке табеле. Крупа је на челу, ту је и веома јака Слога из Добоја, па чак и Сутјеска која, иако није најављивала борбу за врх, има јако квалитетан и искусан тим који може свакога да побједи. Уз њих, посебну пажњу треба обратити на Звијезду 09 и Жељезничар СТ који свима могу да направе проблем, посебно на свом терену. Младе су екипе, добро селектиране и пуни жеље за доказивањем. У сваком случају, биће веома узбудљиво фудбалско прољеће на теренима Српске - закључио је Вранешевић.

Зимске припреме у Медулину

Прозивка фудбалера Слободе заказана је за 17. јануар, а већ се зна и гдје ће Новљани одрадити најважнији дио припрема.

- Све смо договорили и у фебруару ћемо отпутовати у Медулин гдје ћемо имати адекватне услове за квалитетне припреме, као и одигравање неколико јаких утакмица са екипама које ће у исто вријеме када и ми бити у Истри. Наравно, то је план, а ми се надамо да га пандемија вируса корона неће покварити - истакао је први човјек Слободе Младен Босанчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана