На меморијалном релију “Мишо Благојевић” више од 70 џипова

Срна
На меморијалном релију “Мишо Благојевић” више од 70 џипова

ЗВОРНИК - На традиционалној 15. спортској манифестацији “Меморијални офроуд рели Мишо Благојевић Зворник 2022” учествује више од 70 џипова из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Један од организатора ове манифестације Александар Благојевић рекао је новинарима да, између осталих, учествују возачи из Лознице, Брчког, Кладња, Живиница, Тузле, Сребреника, Бијељине, Тиње и домаћина Зворника.

Истичући да су учесници џипијаде прошли кроз Зворник, Благојевић је навео да су положили цвијеће на спомен-плочу на локацији Рафтинг клуба “Еко Дрина” на Зворничком језеру и одали почаст Миши Благојевићу, једном од оснивача овог клуба и оснивачу зворничке џипијаде.

Учесници су потом наставили вожњу брдовито-планинском стазом преко Јошанице, Вељове главе, Снагова, Кусоња, Вилчевића, Цапарди, Ораовца до Зворничке равни, гдје је организован брзински испит надметања.

Повратак у Ораовац, одакле је џипијада и кренула, предвиђен је у вечерњим часовима, гдје ће бити проглашени побједници у брзинском испиту надметања.

Најстарије возило на џипијади је руски “газ” из 1964. године који вози Александар Благојевић.

Традиционална спортска манифестација џипијада одржава се у Зворнику од 2005. године.

Организатор меморијалног релија “Мишо Благојевић” је секција “Сафари” зворничког Рафтинг клуба “Еко Дрина”.

Мишо Благојевић, оснивач зворничке џипијаде, преминуо је 31. јула 2016. у 61. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана