МВП трка: Јокић више није први

б92
Foto: профимедиа

Српски центар Никола Јокић пао је на друго мјесто у МВП трци.

Некако можда и очекивано, Џоел Ембид преузео је прву позицију, а Камерунац је фаворит и по кладионицама. Две недјеље до краја регуларног дијела сезоне, Ембид води и иде ка првој МВП награди у каријери.На трећем мјесту остао је Јанис Адетокумбо, док се на четврто мјесто попео Џејсон Тејтум.

Слиједе Лука Дончић, Џа Морент, Девин Букер, Демар Дерозан, Кевин Дурент и Карл Ентони Таунс, који комплетирају Топ 10.

Промјену на врху, на НБА сајту објашњавају:

"Ембид је постигао минимум 32 поена на четири утакмице заредом, да би затим прекинуо серију са 21 поеном против Репторса. Ембид је одмарао против Мајамија, да би Лејкерсима убацио 30+ поена, уз 10 скокова, три украдене и три блокаде. Има највише утакмица са 30+ поена, највише утакмица са 30+ поена и 10+ скокова, а Фила је на једну утакмицу заостатка од шампиона Милвоки Бакса. Сиксерси су на 26-8 скору када Ембид убаци 30+ поена. Сада га муче леђа, па више одмора", написали су за Ембида, а за Јокића објаснили:

"Јокић наставља да игра нешто слабије, пошто од последњег ажурирања МВП листе, Денвер има скор 1-3. После пораза од Кливленда и Бостона, Јокић је убацио 30 поена и 14 скокова на само 15 шутева против Клиперса, а онда су изгубили од Финикс Санса", укратко је образложено на сајту НБА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана