Музаферија након одличног наступа: Ово је тек почетак

ГС
Музаферија након одличног наступа: Ово је тек почетак

Скијашица Елведина Музаферија презадовољна је након што је освојила девето мјесто у супервелеслалому који се у оквиру Свјетског купа возио у норвешком Квитфјелу.

"Веома сам сретна. Нажалост, утрка спуста је отказана, али ово је мени добро дошло да имам прилику да се квалификујем за финале у Супер Џију. Трка је била добра. Тренутно сам 24. у укупном поретку Супер Џију. Имамо и сутра утрку и надам се да ћу имати добар пласман и ићи у Салбах. Није било тако лако, била сам на овој стази само прошле године и била сам веома спора. Стазу не познајем, као друге стазе у Свјетском купу. Моја самопоуздање је на веома виском нивоу и било гдје сам могу скијати веома добро и брзо", рекла је Елведина одмах након утрке.

Музаферија је данас остварила још један одличан резултат и с временом 1:34.61 остварила најбољи пласман у овој дисциплини у Свјетском купу.

"Драго ми је да сам показала, иако сам из БиХ, да могу направити веома добар резултат. Топ 10 и Топ 5 у Свјетском купу. Мислим да је ово само почетак каријере. Надам се и да ће се Свјетски куп поново вратити у БиХ. Организовали смо веома добро Европа куп прошле године. Мислим да ће требати још неколико година да се Свјетски куп врати у БиХ", поручила је она, преноси Кликс.

Подсјетимо, с нових 29 бодова Музаферија је дошла до 24. позиције у укупном поретку супервелеслалома и тренутно има пласман у финале које је на распореду 22. марта у Салбаху.

Елведина је већ изборила учешће у финалу у дисциплини спуст, а та утка је на распореду 23. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана