Мурињо жели Матића у Роми

B92
Foto: Profimedia

Жозе Мурињо покушаће да искористи егзодус играча из Манчестер јунајтеда, а прва жеља му је српски фудбалер Немања Матић.

Како преносе италијанки медији, Португалац је већ позвао Матића, који је прије неколико дана саопштио да напушта Олд Трафорд на крају сезоне.

Матић има опцију у уговору да напусти клуб предстојећег љета, или остане још једну сезону. Међутим, одлучио је да оконча своју петогодишњу епизоду у редовима "Црвених ђавола".

Уколико прихвати позив Муриња, Матић би трећи пут дошао у клуб који води Португалац. Прво га је довео 2014. у Челси, а онда и 2017. управо у Јунајтед.

Матић се већ доводио у везу са италијанским клубовима, спекулисало се о Милану и Јувентусу, али нема сумње да је Рома најреалнија опција, уколико изабере Серију А за наставак каријере.

Српски фудбалер има 33 године, а ове сезоне је одиграо 19 утакмица за Јунајтед од којих је трећину почео у стартној постави. Забиљежио је две асистенције.

Осим Јунајтеда и Челсија играо је за Бенфику, Кошице и Колубару, а кратко је био члан омладинских школа Црвене звезде и Партизана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана