Мурињо: Остајем у Роми

Танјуг
Foto: Танјуг

ТИРАНА- Тренер фудбалера Роме Жозе Мурињо изјавио је послије освајања Лиге конференција да ће и наредне сезоне да води римски клуб, преноси Скај спорт.

Рома је у сриједу освојила Лигу конференција, пошто је у Тирани савладала Фејенорд 1:0. Португалски тренер је у петом европском финалу стигао до петог трофеја. Мурињо је постао први тренер који је освојио Лигу шампиона, Лигу Европе и Лигу конференција, а Роми је Португалац донио први европски трофеј.

"Исписали смо историју. Од првог дана смо вјеровали да можемо да освојимо трофеј у овом такмичењу. Много ми се ствари сада мота по глави. Али оно што могу да кажем је да се осјећам као прави Романиста", поручио је Мурињо.

Он је послије финала заплакао пред ТВ камерама и поручио да остаје у Риму.

"Остајем, нема сумње. Упркос појединим гласинама, желим да останем у Роми. Морамо да видимо шта наши власници, који су сјајни људи, желе да ураде следеће сезоне, јер ово јесте историја, али можемо да створимо снажан пројекат са искреним професионалцима. Требало би да сједнемо заједно и схватимо који је план за наредну сезону", казао је тренер Роме.

Португалски стручњак је истакао да је поносан на освајање Лиге конференција.

"Лига конференција је такмичење које смо ми хтјели да освојимо и како смо пролазили даље постајало је све теже. Морали смо да добијемо премијерлигашки тим, играли смо са Фејенордом, који је био бољи од Марсеја. Можда смо могли да освојимо још који бод у првенству, али смо много тога уложили у Лигу конференција", закључио је Мурињо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана