Мурињо: Куп Италије је најгори у Европи, не штити мање клубове

Танјуг
Foto: Агенције

РИМ - Тренер фудбалера Роме Жозе Мурињо критиковао је систем такмичења у Купу Италије, јер по његовом мишљењу не штити мање клубове, преносе италијански медији.

Рома је изборила пласман у четвртфинале Купа Италије, пошто је синоћ побиједила Ђенову 1:0. Римски клуб ће се у четвртфиналу састати са побједником меча између Наполија и Кремонезеа.

"Волио бих да Рома освоји Куп Италије. Једном сам у томе успео док сам водио други клуб против Роме, а сада бих волио са овим тимом да освојим Куп Италије. Мислим да је ово најгоре куп такмичење у Европи, јер не штити мање клубове. Куп Италије не представља никакав шоу. На примјер, Торино у гостима побиједи Милан, а онда мора и наредни меч да игра у гостима", рекао је Мурињо.

Он је поновио да не разумије зашто Фудбалски савез Италије не промијени систем такмичења у националном Купу.

"Играли смо против екипе из Серије Б пред пуним стадионом. Празни стадиони, ако их има, морају да схвате зашто ми играмо пред великим бројем навијача. Прошле године смо били шести у Серији А. Желим да се борим у Купу Италије, али слабији тим не жели да игра. Какву мотивацију имају ти људи? Торино је побиједио италијанског шампиона, исписао је историју у осмини финала, а онда послије мора да игра у гостима. Гдје је ту љепота Купа Италије? Било би лепо играти у гостима на теренима Серије Б или Серије Ц", закључио је Мурињо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана