Mozzart уз рукометаше Козаре из Градишке

Mozzart
Foto: Mozzart

Омладински рукометни клуб Козара из Градишке идуће године прославља деценију рада, а већ могу да се похвале бројним успјесима. Освајачи су јесење титуле у Првој лиги Српске, а тренутно су стабилан прволигаш. У наредном периоду желе да напредују на табели, али и да наставе да улажу у младе наде клуба. Њихов ентузијазам препознали су у компанији Mozzart, па су их подржали донацијом нове опреме.

Подршка компаније Mozzart нам је значајна због тешке финансијске ситуације у којој се налазимо, као и због сазнања да још постоје друштвено одговорне фирме које подржавају спорт - каже Никола Степановић, замјеник предсједника УО ОРК Козара Градишка.

Козара броји око 80 чланова у сениорској, кадетској и пионирској селекцији.

Сениорска екипа се такмичи у Првој лиги Републике Српске, док се омладинске категорије такмиче у Лиги младих Српске. У сезони 2022/23 прва екипа је заузела девето мјесто у Првој лиги Републике Српске.

Највећи успјех клуба до сада је јесења титула у Првој лиги РС у сезони 2021/22 и друго мјесто на крају исте сезоне. У више наврата су играчи клуба позивани на окупљања репрезентације БиХ и Републике Српске у млађим категоријама.

Још се, кажу, не могу похвалити да имају играче на врхунском нивоу, али више њихових бивших играча наступа или је наступало у клубовима вишег ранга.

С обзиром да су клуб са најмањим буџетом у свом нивоу такмичења, амбиције су им везане за развој младих играча и наставак такмичења у рангу у којем се тренутно налазе.

Подршку у раду добијају из буџета Града Градишка, а понекад им стигне и понека спортска донација. Опрема из Mozzartа им је стигла у прави час, уочи нове сезоне у којој ће се борити за врх табеле.  

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана