Mozzart уз џудисте бањалучке Звијезде

Mozzart
Mozzart уз џудисте бањалучке Звијезде

Бањалучки Џудо клуб Звијезда већ 16 година ствара нове шампионе на татамију. Више од 120 чланова подијељених у пет секција увјежбава ову борилачку вјештину, а могу се похвалити да у својим редовима имају шампионе републике, државе па и Балкана. Подстицај у борбама за нове медаље дала им је компанија Mozzart новчаном донацијом.

„Подршка коју нам је пружила компанија Mozzart је и више него добродошла. Мало је компанија које имају прави осјећај за друштвену одговорност и ми то препознајемо и цијенимо. Као и сваки спорт, тако и наш изискује велика новчана средства и ову помоћ, у највећој мјери, усмјеравамо на наше најбоље такмичаре. У то име, желим да се захвалим компанији Mozzart” поручује Јасенко Делић, предсједник Џудо клуба Звијезда, Бањалука.

 

Перспективни џудисти су подијељени у секције по старосним групама, од најмлађих до најстаријих, међу којима имају и четири професионална такмичара. Сениори се такмиче у Првој лиги Републике Српске и Босне и Херцеговине, а вишеструки су правци републичког и државног нивоа.

 

Највеће успјехе у клубу до сада је остварила њихова најбоља такмичарка Софија Пајић која се окитила титулама шампионке Српске и БиХ за кадете, јуниоре и сениоре. Поносни су и што је Софија шампионка Балкана за сениорке у екипној конкуренцији, вицешпампионка Балкана за сениоре у појединачној конкуренцији и освајачица бронзе на Првенству Балкана за јуниоре. Освојила је још пет бронзаних медаља на Европском џудо туру у Чешкој, Италији, Румунији, Аустрији, Словенији, као и сребрне медаље на Европском купу у Македонији.

 

 

Амбиције клуба у наредном периоду су да Софија Пајић учествује на Олимпијским играма 2028. године у Лос Анђелесу, као и наставак квалитетног рада са свим члановима клуба. Свјетску џудо сцену не би могли да прате, нити улажу у развој младих нада без редовног финансирања надлежних, као и помоћи друштвено одговорних компанија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана