Mozzart уз даме у спорту: Нови дресови за ЖРК Јајце и НК Сладна

Mozzart
Mozzart уз даме у спорту: Нови дресови за ЖРК Јајце и НК Сладна

Компанија Mozzart, кроз подршку спорту, посебну пажњу посвећују женским спортским клубовима и тимовима које воде жене. На тај начин, регионални лидер у приређивању игара на срећу жели да подстакне што већи број дјевојчица, дјевојака и жена да се баве спортом, играјући или водећи клубове. Овог пута стали су уз Женски рукометни клуб Јајце и НК Сладна, на чијем је челу такође жена.

Захвални смо компанији Mozzart што је препознала и помогла наш клуб. Подршка нам је добро дошла јер нисмо имали дресове. Већину раније донираних средства трошили смо на организацију утакмица, превоза... Ово су први дресови са логом нашег клуба, што ову донацију чини посебнијом - каже  Анел Ћосић, предсједник ЖРК Јајце.

Овај рукометни клуб за три дана ће прославити свој први рођендан, па им је поклон из Mozzartа стигао у прави час. Раније су радили под окриљем мушког рукометног састава, а у кратком периоду успјели су да окупе 40 чланица у бројним селекцијама које се такмиче у Омладинској рукометној лиги СБК/КСБ-а за жене и ОРЛ лиги за жене.

Селекција У-16 тренира и такмичи се скупљајући искуство за сениорску екипу, а У-14, иначе најбројнија, већ је обезбиједила прво мјесто у Омладинској рукометној лиги - група Запад, те тако остварила пласман на завршницу Првенства БиХ. Истовремено су прве у Омладинској рукометној лиги СБК /КСБ једно коло прије краја. Селекција У – 12 тренутно је у врху табела обје лиге, а састав У-10 игра утакмице без бодовања.

    За кратко вријеме окитили су се титулом првакиња ОРЛ лиге СБК за жене у сезони 2022/2023 у категорији У – 13 и освојиле друго мјесто на Међународном турниру у Бањалуци 2023. у категорији У-13. Обезбиједиле су и прво мјесто у ОРЛ - група Запад, те осигурале пласман на завршни турнир најбољих екипа у Босни и Херцеговини.

У наредном периоду желе да устроје квалитетне селекције како би оформили први сениорски рукометни клуб за жене у Јајцу и тиме му вратили епитет града рукомета. Жеља им је да сваке године освоје Омладинске рукометне лиге и учествују на што више међународних такмичења, као и да изњедре што више успјешних спортисткиња.

Успјешна жена у свом спортском колективу је Семка Ковач, предсједница НК Сладна из Сребреника. Ова дама води мушки ногометни клуб којем су такође стигли нови Mozzart дресови.

Донација нам значи веома много, компанија Mozzart је једина која нам се јавила и подржала наш клуб са овако великом донацијом у виду нове опреме -  поручује Семка Ковач, предсједница НК Сладна Сребреник.

 Клуб је основан 1998. године, а након паузе, покушали су да наставе са радом прије три године. Ипак, поновно покретање догодило се у јуну прошле године, па и овај клуб ових дана слави свој „нови" рођендан.

Тренутно се такмиче у Другој кантоналној лиги Тузланског кантона. Имају 35 сениора, а у наредном периоду желе да покрену Школу за омладинце. Циљ им је да се одрже у свом такмичарском рангу и постигну што боље резултате. Уз даму на челу клуба и подршку Mozzartа, као доказаног пријатеља спорта, успјех је загарантован.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана