Mozzart погурао прволигаше ка елитном надметању

Mozzart
Foto: Mozzart

Такмичење у највишем републичком рангу многим клубовима је остварење спортског сна, а на том путу су и РК Бијељина и РК Дрина Зворник. Оба рукометна прволигаша добила су вјетар у леђа у борби за елитно надметање, пошто им је компанија Mozzart донирала спортску опрему.

„Свака донација нам значи и побољшава услове за рад и тренинге. Захвални смо што је Mozzart препознао наш рад и залагање. Мислимо да имамо простора да још више унаприједимо сарадњу у наредном периоду“, каже предсједник РК Бијељина, Богдан Ранкић.

У клупској историји од скоро пола вијека играли су у Другој савезној лиги бивше Југославије, као и Премијер лиги БиХ. Два пута су били шампиони Републике Српске у сениорској конкуренцији, а том титулом окитили су се и њихови пионири и кадети. Најпознатији играч који је поникао у РК Бијељина је дугогодишњи капитен репрезентације БиХ и рукометни интернационалац Енид Тахировић. Тренутно имају око 110 активних чланова у пет селекција. Сениори се такмиче у Првој М-тел лиги Републике Српске гдје су годинама при врху табеле.

Подршка регионалног лидера у приређивању игара на срећу стигла је и прволигашу из Зворника.

„Компанија Mozzart нам је помогла донацијом спортске опреме за сениорски тим. То је од велике помоћи нашем колективу јер нам је нова опрема била пријеко потребна. Надамо се да ће се наша сарадња наставити и у наредном периоду, што би нам било од велике помоћи за рад и функционисање клуба“, поручује Бојан Башић, предсједник Рукометног клуба Дрина Зворник.

За нешто више од двије деценије рада, клуб је успио да се високо позиционира на домаћем рукометном небу. Освојили су седам титула првака Републике Српске. Четири пута су наступали у Премијер лиги БиХ, а омладинци су догурали до четвртог мјеста у јуниорској конкуренцији.

Из њихових редова потекли су Боривоје Урта који тренутно наступа у РК Црвена Звезда, те Милица Аћимовић која наступа за ЖРК Рума и члан је јуниорске репрезентације Србије.  

Око 70 рукометаша са Дрине се за бодове боре у четири селекције. Сениори су шести на табели Прве М:тел лиге Републике Српске, а остале категорије наступају у Омладинској лиги. План им је и да омасове клуб најмлађим узрастом, те да припреме екипу за освајање осме титуле првака Српске и наступ у Премијер Лиги БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана