Mozzart подржао традиционални Поноћни турнир у Броду

ГС
Foto: Mozzart

БРОД - Посљедњег викенда у јануару у Броду је одржан 43. Поноћни турнир у малом фудбалу. О томе колико је ова спортска манифестација значајна за Брод, свједочи чињеница да су трибине биле пуне.

А да је турнир био успјешан, доказују 52 пријављене екипе. Титула најбоље припала је тиму Дворац Бејићи из Усоре, а ни остали нису отишли кући без признања. Подршку Туристичкој организацији општине Брод пружила је компанија Mozzart на чему су им неизмјерно захвални.

-Компанија Mozzart је, након генералног покровитеља општине Брод, наш највећи спонзор. Презадовољни смо сарадњом, надамо се да ћемо и наредних година имати прилику да добијемо подршку. Хвала им што су препознали значај овог турнира за нашу општину и што су одлучили да нас подрже- каже в.д. директора Туристичке организације општине Брод Горан Вукојевић.

Традиција дуга 43 године доказ је да је Поноћни турнир у футсалу у овој општини један од најквалитетнијих у БиХ. То потврђује и квалитет екипа које су заиграле на паркету тамошњег Спортско-културног центра последњег викенда у јануару.

Од 52 пријављена тима, 32 су била сениорска, осам кадетских, те по шест пионирских и екипа ветерана. Играчи су стигли из цијеле БиХ, Србије, Словеније и Хрватске.

Побједнику овогодишње смотре малог фудбала, поред побједничког пехара, припала је и новчана награда од 6.000 КМ. Најбољи играч је Сеад Буљубашић, а најефикаснији стријелац Самир Исановић, док је за најбољег голмана проглашен Јасмин Ракић.

Прије финала сениора, одиграно је и финале ветерана. Екипе Српско спортско удужење „Пријатељи“ из Брода и Футсал Доборовци из Грачанице одмјерили су снаге на паркету, а тријумфовали су Брођани.

Допринос организацији турнира дао је и познати фудбалски ас Бојан Петрић који је био комесар такмичења.

Организатори поручују да су презадовољни бројем пријављених екипа, одазивом публике, међу који су била дјеца из вртића и школа којима су подијелили бесплатне карте, а посебно су одушевљени подршком спонзора.

-Са задовољством смо подржали спортску манифестацију која има тако дуг вијек трајања и веома је значајна општини Брод. Надамо се да ће наставити да гаје традицију квалитетног футсала и у годинама које слиједе- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа. Селма Салкановић.

Баш то планирају Брођани. Жеља им је турнир остане симбол њихове општине и да наредних година повећају наградни фонд. Циљ им је и да љубав према малом фудбалу и овом турниру пренесу и млађим нараштајима у Броду. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана