Mozzart дио успјешне спортске приче „Избор најбољег спортисте БиХ“

ГС
Foto: Н. Угљеша

САРАЈЕВО - Крунисањем теквондоисте Неџада Хусића и кошаркашице Џонкел Џонс успјешно је затворена још једна страница традиционалног „Избора најбољег спортисте Босне и Херцеговине“ који већ 21 годину организују „Независне новине“ и Радиотелевизија БиХ. Подршку овом догађају дала је и компанија Mozzart.

Осим најбољег спортисте и спортискиње, стручни жири, којим је предсједавао прослављени рукометаш Јасмин Мркоња, наградио је спортисте, спортисткиње и спортске колективе у још десет категорија. Тако је награда за најбољу екипу отишла у руке женској кошаркашкој репрезентацији БиХ док је селектор „змајица“ Горан Лојо понио титулу најбољег тренера.

Пливачки клуб Спид је награђен за развој спорта, а Фудбалски клуб Челик за фер-плеј.

Награде за животно дјело додијељене су Звонимиру Ноки Сердарушићу, Мари Лакић Брчаниновић, те постхумно Јосипу Букалу и Даки Радошевићу. Најбољу екипу у спорту особа с инвалидитетом је репрезентација БиХ у сједећој одбојци, а њен члан Стеван Црнобрња најбољи спортиста за особе с инвалидитетом.

За најперспективнију спортисткињу и најперспективнијег спортисту проглашени су млада пливачка звијезда Иман Авдић и талентовани теквондоиста Илија Јукић.

Свечана манифестација 20. децембра у Сарајеву била је завршни печат још једне упјешне сезоне бх. спорта у години на измаку.

-Поносни смо што смо поново овај захтјеван задатак обавили на врхунском нивоу и што успијевамо да одржимо потребан квалитет какав манифестација попут ове изискује. Проглашење најбољих је круна нашег рада, рада жирија и свих оних који су помогли да се ова спортска прича успјешно настави. Ово радимо искључиво због спортиста који су наши најбољи амбасадори - казала је извршна директорица „Дневних Независних новина“ Диана Радић.

Додала је да је у организацији и спровођењу овогодишњег пројекта „Избор најбољег спортисте БиХ“ могла да рачуна на подршку многих пријатеља спорта.

-Дугујемо захвалност нашим пријатељима и пословним партнерима на несебичној подршци и помоћи у заједничкој промоцији спорта и правих животних вриједности. Надамо се да ће се сарадња наставити и да ћемо заједно испричати још много успјешних спортских прича - наглашава Радићева.

Један од доказаних пријатеља спорта је и компанија Mozzart која је била неизоставни дио ове успјешне и позитивне приче.

-Ова сарадња само је дјелић спортског мозаика наше компаније која је опредијељена да улаже у спортске колективе и младе таленте широм БиХ. Сматрамо да је важно пружити подршку спортистима јер су они несумњиво наши најбољи амбасадори. Све ове активности спроводимо вођени идејом да младе усмјеримо правим спортским и животним вриједностима - каже руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Mozzart Селма Салкановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана