Мотика: Када је дошао позив Звезде нисам размишљао

Танјуг
Мотика: Када је дошао позив Звезде нисам размишљао

БЕОГРАД- Имао сам неколико понуда од клубова из Европе, али када је стигао позив Црвене звезде нисам размишљао и брзо сам се одлучио да дођем, рекао је један од најталентованијих фудбалера у Европи Немања Мотика.

"Још од малих ногу сам звездаш, то је сам наследио од оца, а фудбалског узора видим у Драгану Стојковицу Пиксију. Долазим из Бајерна који је такође велики клуб, али сада сам играч у Црвене звезде, клуба који је освојио Куп шампиона, који стално иде на трофеје и захвалан сам на томе", рекао је Мотика на званичној промоцији на стадиону Рајко Митић.

Офанзивцу рођеном у Берлину 2003. године, који је потписао уговор на четири године са Звездом, тек предстоји упознавање са екипом која је синоћ стигла са припрема из Анталије.

Мотика се подједнако добро сналази на свим офанзивним позицијама иза нападача.

"Пре сам играо "десетку", а у последње време сам углавном био на левом крилу, мада једнако добро могу да играм и на десној страни".

Занимљив сусрет имао је на аеродрому у Минхену са некадашњим капитеном Црвене звезде Марком Марином.

"Он је велико име европског фудбала. Слуцајно смо се срели на аеродрому и упознали. Разговарали смо о Звезди и све најбоље ми је говорио о клубу. Изузетно ми је драго што и он верује у мене и што је упознат са мојим квалитетом", истакао је Мотика који је узео број 17, исти који је Марин на почетку носио у Звезди.

Заједно са Немањом, у Црвену звезду стигао је и његов годину дана млађи брат Никола.

"Увек смо заједно, па смо тако и овај фудбалски корак начинили скупа. Он је у омладинцима већ неколико недеља, причао ми је све најлепше о клубу и о томе како је прихваћен", поручио је Мотика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана