Мостарке на терену, Далматинка у мислима

Дејан Кондић
Мостарке на терену, Далматинка у мислима

БАЊАЛУКА – Рукометашице Борца сутра од 19 часова у "Борику" дочекују екипу Зрињског у мечу другог кола Премијер лиге. Окршај са Мостаркама биће увертира пред први сусрет другог кола ЕХФ Европског купа, који се игра за четри дана.

"Осице" су ауторитативно ушле у нови шампионат, сигурном побједом над неугодном Кривајом у Завидовићима (27:23). Изабранице Неџада Машића фаворити су и у дуелу са "племкињама", које су у првом сусрету поражене у Горажду од истоимене екипе (27:34). Искусни стручњак фокусиран је на сутрашњи сусрет, а тек након тога ће фокус бити пребачен на дуел против хрватског представника.

- Играчице су спремне. ЕХФ паузу смо искористили за додатни рад. Не сумњам у добар резултат. Сваки гол нам је битан, видјели сте у прошлој сезони да гол разлика може одлучивати. Што се тиче дуела против Далматинке. Надам се повољном резултату, који би нам гарантовао да можемо у реваншу изборити пролазак у наредну рунду. Екипа су против које се може играти и мислим да ћемо бити равноправан ривал хравтском представнику – рекао је Машић. 

Лијеви бек Бањалучанки Ивана Бобић жели да екипа направи тријумфалну увертиру пред суботње гостовање у Плочама (19 часова).

- Мислим да ће меч против Зрињског бити одлична генерална проба за дуел против Далматинке, да у одличном расположењу одемо у Плоче. Идемо тамо да наметнемо наш стил игре и мислим да можемо до повољног резултата и у Хрватској – додала је Бобићева.

Када је у питању предстојећи европски двомеч, занимљиво Борац и Далматинка имају историју међусобних односа. 

- Теа Пијевић, Корнелија Клинац и Маја Прусина су из Борца отишле у Далмантинку. У неким разговорима које сам водио с њима, пријатељски су настројени према нашем клубу и вољни су да у будућности продубимо сарадњу наша два клуба и видјећемо у ком смјеру ће то све ићи – закључио је директор Бањалучанки Дарко Савић. 

Бема

ЖРК Борац и фабрика обуће Бема потписали су споразум о сарадњи по којем ће ова реномирана компанија "осице" спонзорисати са 15.000 КМ у текућој сезони.

- Спорт је инвестиција, а не трошак. Уплатили смо одмах прву рату од пет хиљада марака, пошто екипи треба за пут, а остале ћемо по слову уговора. Од Борца очекујем да освоји титулу, ми ћемо бити подршка дјевојкама – рекао је директор Беме Маринко Умичевић.

Директор "осица" захвалио се новом-старом партнеру.

- Хвала Беми и Маринку. Знам да је тешко издвојити и за оно најнужније, али Бема је увијек уз нас – додао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана