Морезмо се извинила: Моја изјава извучена из контекста

Танјуг
Foto: Агенције

ПАРИЗ - Директорка Ролан Гароса Амели Морезмо извинила се због изјаве да је женски тенис мање атрактиван од мушког, преноси Би-Би-Си (ББЦ). Морезмо је оштро критикована, пошто су организатори Ролан Гароса одлучили да девет од 10 мечева у вечерњем термину играју тенисери.

Она је такав распоред правдала ријечима да је "женски тенис у овом тренутку мање привлачан од муског".

"Желим да се извиним играчима који су се осетили лоше због онога што сам рекла. Моја изјава је извучена из контекста. Људи који ме познају, који су ме познавали на терену и ван њега, током цијеле каријере, током свега што сам урадила, знају да сам велики борац за једнака права и женски тенис", навела је Морезмо.

Директорка Ролан Гароса је обећала да ће наредне године организатори покушати да пронађу праведније ријешење.

"Можда би било добро да имамо могућност да добијемо два меча тенисерки, али и дублове. Што се тиче распореда, посебно за вечерње термине, рекла сам да, пошто имамо само један меч, да је заиста тешко да закажемо дуел тенисерки, јер морамо да узмемо у обзир трајање. То је поштено због власника улазница. Покушаћемо да пронађемо боље ријешење које ће бити праведније за све. Мораћемо да направимо неке измјене", истакла је Морезмо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана