МОК увјерен да ће игре протећи без проблема

Срна
МОК увјерен да ће игре протећи без проблема

БЕРЛИН- Званичници Међународног олимпијског комитета /МОК/ изразили су данас жаљење због недавних немира у Француској али су, истоврмено, изразили увјерење да ће та земља бити успјешан домаћин Олипијских игара наредне године.

Нереди у француској почели су 27. јуна, након што је Нахел, млади возач алжирског поријекла одбио да заустави возило када је то затражио полицајац, који му је потом из службеног оружја пуцао у груди. Полицајац је након смрти тинејџера приведен.

Смрт тинејџера изазвала је шестодневне немире широм Француске, гдје су изгредници палили аутомобиле, пљачкали продавнице и уништавали државну имовину.

"Са жаљењем смо пратили недавне инциденте у Француској", саопштено је из МОК-а уз напомену да насиље нема никакве повезаности са играма.

Мјеста на којима ће се одржавати такмичења на Играма нису била захваћена немирима, мада је оштећена фасада тренажног центра за пливање у Паризу.

У саопштењу се истиче да МОК има пуно повјерење у организациони комитет и француске власти и да вјерује да ће Олимпијске и Параолимпијске игре бити успјешно одржане уз гостопримство народа.

Париз ће бити домаћин Игара ид 26. јула до 11. августа наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана