МОК: Резолуција Европског парламента није у складу са смислом игара

Срна
МОК: Резолуција Европског парламента није у складу са смислом игара

ПАРИЗ - Међународни олимпијски комитет /МОК/ саопштио је данас да Резолуција Европског парламента којом се осуђује одлука МОК-а о пружању шансе руским и бјелоруским спортистима да се квалификују за Љетње олимпијске игре у Паризу, није у складу са "уједињујућом мисијом мира Олимпијских игара".

Европски парламент усвојио је 18. фебруара Резолуцију којом осуђује саопштење МОК о могућем учешћу руских и бјелоруских спортиста на предстојећим међународним такмичења, подсјећа руска новинска агенција ТАСС.

Посланици Европског парламента траже од свих чланица ЕУ и остатка свијета да изврше притисак на МОК да промјени своју одлуку.

"Првенствено треба да буде јасно да не постоји одлука МОК да се омогући руским и бјелоруским спортистима да се такмиче у квалификацијама за ЉОИ у Паризу. Постоји разматрање концепта услова учешћа и никаква одлука није донијета", наводи се у саопштењу из МОК-а.

МОК је саопштио раније да би искључење Русије и Бјелорусије од учешћа на квалификацијама за Игре у Паризу предстаљало дискриминацију. Пошто су квалификације за бројне дисциплине већ у току, МОК жели да се спортисти из ових земаља такмиче као неутрални и без икаквих симбола.

Предсједник МОК-а Томас Бах и сам комитет суочени су са критикама Украјине и њихових савезника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана