Моја: Није добро бити опседнут, Рафа ће свеједно бити задовољан

Б92
Foto: Архива

Тренер Рафаела Надала Карлос Моја вјерује да ће његов пулен стићи до 24 или 25 Грен слем титуле у каријери.

Надал тренутно има 21 највећи трофеј, и за по један је испред Новака Ђоковића и Роџера Федерера у тој трци.

"Не могу да се не дивим ономе што је Рафа урадио. Његов тријумф у Мелбурну је импресиван, начин на који је савладао препреке, како је променио тактику у финалу против Медведева. С обзиром на ситуацију у којој је био пре турнира, да је имао толико проблема са стопалом, остварио је спектакуларан резултат", рекао је Моја.

"На прсте једне руке можемо избројати спортисте који су у историји урадили нешто слично као Рафа. То су Мајкл Џордан, Тајгер Вудс, чак у тенису имамо Новака Ђоковића. Импресионира тај њихов такмичарски ген, способност да све преокрену у своју ситуацију. Да смо писали сценарио за турнир пре његовог почетка, реалност би сигурно била боља".

Међутим, све и да Надал на крају не заврши испред Ђоковића и Федерера по броју Грен слем титула, Моја сматра да га то неће оставити тужним.

"Када размислимо, то је импресиван учинак. Ми у Аустралији никада нисмо причали о 21. титули. Знали смо да постоји могућност да је освоји, али разговор о томе би донео само додатни притисак. Не желим да подстичем дебату о томе ко ће имати највише титула, остављамо је навијачима и новинарима. Рафа је задовољан оним што има. Биће срећан и ако заврши са 21 трофејем, а Ђоковић са 25. Није добро бити опседнут. Надал јесте мотивисан, неће одустати од борбе за 22. титулу, ако му се укаже прилика. Али што се дебате тиче, све док су они активни, нема много смисла. Ја наравно верујем да Рафа може да освоји 24 или 25 слемова", закључио је Моја.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана