Модрић: Мундијал у Катару је моје посљедње такмичење за Хрватску

ГС
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ- Лука Модрић, капитен хрватске фудбалске репрезентације и играч Реал Мадрида, за ФИФА + канал, који најављује Свјетско првенство у Катару, потврдио је спекулације у вези са његовим опроштајем од Ватрених.

"Свјестан сам да ми се ближи крај каријере и ово Свјетско првенство је посљедње такмичење које ћу играти за Хрватску", поручио је Модрић.

Како каже људи га често питају зашто и даље игра за Хрватску умјесто да се фокусирам на клуб.

"Репрезентација је нешто јако посебно за мене. Нема већег гушта него играти за своју државу. Мој опроштај ће бити невјероватно тежак", нагласила је десетка Ватрених.

Модрић је досад био позван на седам великих турнира. Свој први позив, тада као играч који се тек треба доказати, добио је од Златка Цице Крањчара за Свјетско првенство 2006. године у Њемачкој. Након тога је као неизоставан члан прве екипе водио Хрватску на Еурима 2008., 2012. и 2016. године те на Свјетском првенству 2014. године, а Мундијал 2010. остао је једини велики турнир на који се није пласирао. Наравно, круну каријере доживио је у Русији 2018. године. Одвео је Хрватску до свјетског сребра, а тај подухват помогао му је да освоји Златну лопту за ту календарску годину, што му је највеће индивидуално признање у каријери.

Има 154 наступа за Хрватску, по чему је апсолутни рекордер. Забио је и 23 гола, што му је довољно за пето мјесто на листи, иза Давора Шукера, Ивана Перишића, Марија Манџукића и Едуарда да Силве. Недавно је потписао уговор с Реалом, који му траје до љета 2023. године, пишу Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана