Младост слави титулу и мисли на Лигу Бих

Дарко Драгичевић
Младост слави титулу и мисли на Лигу Бих

БАЊАЛУКА – Рукометаши Младости освајањем титуле шампиона Републике Српске остварили су историјски успјех и пласирали се у првенство БиХ.

Додјела пехара и прослава титуле предвиђена је за суботу након меча против Славије а управа Бањалучана је већ кренула да размишља и о елитном рангу такмичења који тражи већа финансијска средства.

Предсједник клуба Зоран Вукало истиче да је поносан на успјех који је екипа направила.

-Ово је историјски успјех за наш клуб. Након дуго година Младост ће да игра елитни ранг и мислим да смо овом сезоном испунили сан бројних генерација. Ово је клуб за који су наступала и два освајача златних медаља Ирфан Смаилагић и Милорад Каралић. Све заслуге припадају играчима и тренеру Горану Тркуљи који је својим знањем, ауторитетом, али и другарством направи тим који се окитио титулом. Наш заједнички рад довео нас је до циља – истакао је предсједник Вукало.

Бањалучани су се већ окренули и ка тражењу спонзора за елиту. Продужен је уговор са компанијом Моцарт а након што су и теоретски осигурали титулу кренули су са тражењем додатних средстава.

-Премијер лига Бих тражи већа финансијска средства и појачања. Од момента кад смо и математички обезбиједили титулу кренули смо са додатним радом како би момцима обезбиједили што боље услове. Надамо се да ћемо у томе успјети уз подршку наших вјерних спонзора као и градских и ентитетских институција. Имамо подршку и регионалног савеза Бањалука, како би оба члана лиге БиХ добила подршку за наредну сезону. Хвала нашим навијачима који су нас пратили. Како је лига одмицала имали смо све већу подршку а хвала и вама медијима који сте нас максимално подржавали- додао је Вукало.

Тренер Горан Тркуља је поновио да има сјајан тим који се држи стално на окупу.

-Немам ријечи којима могу да опишем какав сјајан тим људи имам. Највеће заслуге припадају њима јер су играчи све подредили успјеху . Могу само да им се захвалим на сјајном сарадњи током сезоне, јер као и управи и спонзорима који су нас максимално подршали ове године – поручио је Тркуља.

Капитен Данијел Божић истиче да екипа жели да заврши сезону на најбољи начин.

-Залагањем свих играча дошли смо до титуле, а као капитен могу само да будем поносан на момке који су одиграли сјајну сезону. Желимо да сезону приведемо на најбољи начин да остваримо двије побједе и да ову полусезону завршимо без пораза. Хвала свим људима који су били уз нас и ову лијепу причу коју настављамо надам се и у првенству БиХ – рекао је Божић.

Наредне сезоне градски дерби

Идуће године Рукометни клуб Младост ће играти лигу БиХ, тако да ће Бањалука добити градски дерби.

-Борац је старији, успјешнији и наравно наш пријатељски клуб тако да је лијепо што ће Бањалука имати прави дерби. Али на паркету се сигурно нећемо штедити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана